Kalinić: Za Zagreb bi bio najveći problem da netko upadne u sustav nuklearke Krško

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

PROČELNIK Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić bio je gost Novog dana na N1.

Govoreći o sigurnosnoj situaciji u Gradu Zagrebu, a vezano za izvješće SOA-e, kazao je kako bi za Grad Zagreb najveći problem bio da netko upadne u sustav nuklearne elektrane Krško ili u neku od hidrocentrala. 

Smatra kako treba podići razinu cyber-zaštite. 

O osiguranju prostora na Markovom trgu, a vezano za incident u kojem su lubenice izbačene na plato ispred Banskih dvora, kazao je kako bi prostor oko vlade trebao biti osiguran. 

"Ono što se dogodilo s lubenicama sigurno se ne bi smjelo dogoditi. To samo pokazuje koliko je strategija nacionalne sigurnosti nedovoljna kad bilo tko može dovesti kombi s lubenicama i istresti ga pred vladu", kazao je Kalinić. 

Suradnja s Bandićem

U medijima su se pojavili napisi da se Bandića odriču njegovi najbliži suradnici, među njima i Jelena Pavičić Vukičević i Pavle Kalinić. 

"Ja se nisam odrekao ni Josipa Broza Tita ni Franje Tuđmana pa ne vidim zašto bih se odrekao Milana Bandića", kazao je Kalinić. 

Na pitanje namjerava li se angažirati na lokalnim izborima, odgovara: "Kad meni ovaj mandat završi, ja ću imati preko 64 godine, a ja sam već prije rekao da sam prestar za ovo."

Kaže kako nikad nije bio član nijedne stranke i kako smatra da ima mlađih i pametnijih od njega koji bi se mogli angažirati oko lokalnih izbora. 

Pročitajte više