U Varaždinu se ukida obavezno nošenje maski u školama

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

STOŽER civilne zaštite Grada Varaždina je, s obzirom na trenutno zadovoljavajuću epidemiološku situaciju u vezi s proglašenom epidemijom bolesti covid-19 na području Grada Varaždina i Varaždinske županije, donio odluku da od utorka 22. rujna 2020. godine učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola s područja Grada Varaždina i njihovi nastavnici ne moraju nositi zaštitne maske u učionicama za vrijeme trajanja nastave.

Kako su javili, gradonačelnik Ivan Čehok i zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Varaždina Zlatan Avar u ponedjeljak su održali sastanak s ravnateljima osnovnih škola u Gradskoj vijećnici te im prenijeli sve informacije i upute vezane za provođenje ove Odluke.

Posebno se upozorava da se i nadalje obavezno poštuju i provode sve ostale mjere, upute i preporuke za sprječavanje širenja bolesti covid-19 Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja, od utvrđenog fizičkog razmaka, dezinfekcije i higijene do ostalog.

"Odlukom se ne narušava pravo svakog pojedinca da, s obzirom na svoje zdravstveno stanje i osobno uvjerenje, odluči i dalje nositi masku unatoč odluci Stožera.

U slučaju da se epidemiološka situacija pogorša, takva odluka će se odmah revidirati", poručuju.

"Ne vodite djecu na veća okupljanja"

Ponovno se pozivaju svi građani da poštuju mjere za sprječavanje bolesti covid-19 (fizičke distance, dezinfekcije, higijene, funkcionalnog nošenja zaštitnih maski) te se apelira da svoju djecu ne vode na veća okupljanja, a prvenstveno ona koja su utvrđena kao najveća žarišta zaraze - vjenčanja.

Pročitajte više