Kerumova stranka zbog slogana "Split je ku*ac" napustila sjednicu Gradskog vijeća

Foto: Dalmacija danas/Ivo Čagalj/Pixsell

HRVATSKA građanska stranka Željka Keruma podnijela je kaznene prijave protiv administratora Facebook stranice Dnevna doza splitskog nereda Bojana Ivoševića, na kojoj je moto "Split je ku*ac".

Zbog spornog slogana Željko Kerum naredio je svojim vijećnicima da napuste sjednicu Gradskog vijeća te je time pao kvorum.

"Poštovani, Stranka Zeljko Kerum HGS, neće sudjelovati na sjednici gradskog vijeća, razlog, kleveta i blaćenje grada Splita i građana Grada Splita sa sloganom "Split je ku*ac", tražimo hitno zabranu tog slogana i kažnjeno gonjenje njenog autora Bojana Ivoševića, tražimo očitovanje gradonačelnika zašto je dao prostor na Vidilici 15.9. gdje se održalo to ruglo, tražimo zašto gradonačelnik kao odgovorna osoba nije stao u obranu Splita", stoji u kratkom pisanom priopćenju stranke koje prenosi Dalmacija danas.

S obzirom da se HGS opet klaunizira evo lekcije za njih ❤️ 1. Dodjela nagrade Zlatni kurac se nije održala na čestici u...

Objavljuje Dnevna doza splitskog neredaPonedjeljak, 21. rujna 2020.

Na samom početku današnje sjednice predsjednik splitskog Gradskog vijeća Igor Stanišić prepustio je svoje mjesto Petru Škoriću, nakon čega je određena pauza od 15 minuta. Nakon pauze odlučeno je da se sjednica odgađa za 15 dana.

Današnjim padom kvoruma na mala vrata počela je predizborna kampanja za lokalne izbore koji će se održati u proljeće sljedeće godine.

"Uzrok ovome su odnosi vladajućih koji nisu u potpunosti riješeni. Mislim da nema velike veze stranica Dnevna doza Splitskog nereda, to je samo povod da Kerum i dogodine traži nešto dodatno i neke svoje dodatne interese. On sigurno želi i dogodine na lokalnim izborima tražiti nove interese. Nadam se da ćemo neke stvari u skoroj budućnosti riješiti", kratko je za Dalmaciju danas komentirao Jakov Prkić (Pametno).

Pročitajte više