RAZVOJ DOGAĐAJA PRATITE NA INDEXU

Od jutra gori brod u Šibeniku: "Žarište je nedostupno, ne možemo dugo biti unutra"

Foto/video: Pixsell/Hrvoje Jelavic

POŽAR na starom trajektu Moli Split na vezu bivše šibenske Tvornice elektroda i ferolegura (TEF), koji je planuo u nedjelju rano ujutro, još uvijek je aktivan, doznaje se od zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimira Miloševića.

"Gori u utrobi broda, vatrogasci ne mogu dugo boraviti unutra"

"Trenutno gori u utrobi broda, u salonu, zbog čega vatrogasci ne mogu dugo boraviti unutra. Oni pokušavaju spriječiti da se vatra proširi na ostale dijelove broda", rekao je Milošević.

Nije poznato ima li i koliko goriva na brodu, ali, kako kaže zapovjednik šibenskih vatrogasaca, požar nije u kontaktu s rezervoarima.

"Hladimo brod pa ne bi trebalo biti problema", dodao je.

Nakon što se ugasi požar i provjetri brod bit će pretražena unutrašnjost broda kako bi se utvrdilo je li tko na njemu boravio u trenutku izbijanja vatre.

Točni uzroci požara bit će utvrđeni naknadno, nakon gašenja.

Inače, riječ je o brodu Moli Split, trajektu koji je već neko vrijeme na vezu na prostoru TEF-a.

"Žarište požara je nedostupno, ovo će potrajati"

"U jutro u 5.30 h vatrogasci su zaprimili dojavu o požaru nakon čega su izišli na intervenciju i vidili da se radi o požaru u potpalublju broda. Trenutno su vatrogasci na brodu. Problem je što je žarište požara nedostupno tako da vatrogasci naizmjenice ulaze s obzirom na veliku zadimljenost te temperaturu i vrlo vjerojatno će požar potrajati dugo", rekao je za HRT zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimir Milošević.

Brod je u vlasništvu splitske tvrtke Nacionalni linijski promet te je godinama privezan na doku šibenske luke u TEF-u. Čeka kupca, a dugovi su se nagomilali.

Nadležni tvrde da onečišćenja nema.

Pročitajte više