Ukupno 212 novih slučajeva: Splitsko-dalmatinska 52, Zagreb 38, Karlovačka 20...

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

U POSLJEDNJA 24 sata zabilježeno je 212 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2128.

Među njima je 288 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta.

Nema preminulih.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 14725 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 244 preminulo, ukupno su se oporavile 12.353 osobe, od toga 184 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 9714 osoba.

Do danas je ukupno testirano 254.480 osoba, od toga 5457 u posljednja 24 sata.

STANJE PO ŽUPANIJAMA

  • Sisačko-moslavačka - 1 novi
  • Grad Zagreb - 38 novih
  • Istarska - 1 novi
  • Osječko-baranjska - 5 novih
  • Bjelovarsko-bilogorska - 8 novih
  • Primorsko-goranska - 14 novih
  • Koprivničko-križevačka - 2 nova
  • Splitsko-dalmatinska - 52 nova
  • Vukovarsko-srijemska - 8 novih
  • Dubrovačko-neretvanska - 12 novih
  • Požeško-slavonska - 12 novih
  • Zagrebačka - 21 novi
  • Brodsko-posavska - 2 nova
  • Zadarska - 10 novih
  • Varaždinska - 0 novih
  • Međimurska - 4 nova
  • Karlovačka - 20 novih
  • Krapinsko-zagorska - 6 novih
  • Ličko-senjska - 11 novih

RAZVOJ DOGAĐAJA

14:50 Ličko-senjska - 11 novih

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata jedanaest (11) je novooboljelih osoba od covida-19.

5 oboljelih osoba je s područja grada Gospića, 4 oboljele osobe su s područja grada Otočca, te po jedna oboljela osoba iz Općine Perušić i Općine Plitvička jezera. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Ukupno je oboljela 141 osoba od covida-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 44 aktivna slučaja, 95 osoba je izliječeno te dvije osobe preminule.

14:00 Krapinsko-zagorska - 6 novih

U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je šest novih slučajeva zaraze  koronavirusom, a trenutno je u samoizolaciji 575 osoba među kojima je više od 200 zaposlenika Krateksa d.d. iz Krapine, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Dvije novozaražene osobe su s područja grada Krapine, a po jedna s područja općina Gornja Stubica, Petrovsko, Radoboj i Veliko Trgovišće. Četiri novoobooljele osobe su kontakti već poznatih pozitivnih osoba, navodi se u priopćenju.

Dodaje se i kako su u istom razdoblju ozdravile četiri osobe te je pristiglo i 88 negativnih nalaza, dok se još uvijek čekaju rezultati za pet uzoraka. Ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko-zagorske županije trenutno 69.

Jučer je potvrđeno kako je petero djelatnika tvrtke krapinskog Krateksa pozitivno na koronavirus zbog čega će tvrtka biti zatvorena dva tjedna.

13:30 Karlovačka - 20 novih

"Od ukupno pristiglih 223 nalaza (Ogulin 13- negativni), u posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji je 20 novooboljelih osoba.

Većina novooboljelih su kontakti ranije oboljelih osoba i bili su u samoizolaciji te su poveznica sa crkvenim zborom. Daljnja epidemiološka obrada je u tijeku o čemu ćemo naknadno izvjestiti.

Ukupno je u Karlovačkoj županiji do sada oboljelo 267 osoba. U OB Karlovac je hospitalizirano 8 osoba. U samoizolaciji se nalazi 480 osoba.

Inspekcija SZC Karlovac: Grad Karlovac-uslužne djelatnosti-3, ugostiteljski objekti-3, trgovine- 6. Za jednu uslužnu djelatnost, 1 ugostiteljski objekt i 2 trgovine su izrečena usmena upozorenja.

Područje Duga Rese: noćni klubovi- 8, okupljanja više od 100 sudionika-1. Utvrđena jedna nepravilnost i izrečeno usmeno upozorenje."

12:35 Međimurska - 4 nova

Od jučer uzetih neobrađenih uzorka, 3 nalaza su pozitivna, a 57 je negativno. Danas do 11 sati testirano je 151 osoba, 56 uzoraka je negativno, 1 je pozitivan, a ostalih 94 je u obradi. Ukupno s današnjim danom su 4 novopozitivne osobe. Do sada je ukupno testirana 5691 osoba. Trenutno je aktivnih 23 pozitivnih na SARS-CoV-2 virus te je 109 osoba u samoizolaciji (pozitivni na covid-19 virus i njihovi kontakti). Od jučer uzetih neobrađenih uzorka, 3 nalaza su pozitivna, a 57 je negativno.

12:10 Varaždinska - 0 novih

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze koronavirusom.

Pozitivna činjenica je da je četvero osoba otpušteno s bolničkog liječenja, među kojima je i strani državljanin koji se liječio u varaždinskoj bolnici. Troje je završilo svoje liječenje, a jedna osoba je prebačena na kućno liječenje. Dodatno imamo i jednu novu oporavljenu osobu, koja je otpuštena iz kućnog liječenja.

Aktualni broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 25, a navedenoj brojci pribrajamo i dalje dvije hospitalizirane osobe iz druge županije.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se šest osoba, od čega su četiri osobe iz Varaždinske županije, dok se dvije dodatne osobe liječe u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu.

11:40 Zadarska - 10 novih

U Zadarskoj županiji deset je novih slučajeva zaraze koronavirusom i uglavnom je riječ o obiteljskim kontaktima, izvijestio je u subotu Županijski stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima četiri su žene i šestorica muškaraca, sedmero iz Zadra, dvoje iz Svetog Filipa i Jakova i jedna osoba iz Nina.

Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 234 uzorka, pod aktivnim je nadzorom je 486 osoba, a istekao je za njih 7234.

Na covid-odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 17 pacijenata, od kojih je dvoje na respiratoru.

U protekla 24 sata policijski službenici nisu evidentirali nijedno kršenje samoizolacije.

10:55 Brodsko-posavska - 2 nova

U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirana su dva (2) nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Nova Gradiška (1) i općina Vrpolje (1). Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 587, dok je broj aktivnih slučajeva 121 (3 aktivne osobe manje nego prethodni dan).

Hospitalizirano je 14 osoba (isto kao i prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 820 osoba (87 osoba više nego prethodni dan). U županijskoj karanteni nalazi se 1 pozitivna osoba. 

10:50 Zagrebačka - 21 novi

Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata zabilježen je 21 novi slučaj zaraze koronavirusom, a izliječeno je 12 osoba, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 173 slučaja.

U odnosu na jučerašnje podatke, oboljela je 21 osoba. Najviše, po troje, novooboljelih je u Samoboru i Svetoj Nedelji.

Među novooboljelima, osam su kontakti prethodno oboljelih, dva slučaja povezana su sa svadbom, dva slučaja s privatnom proslavom, dok je za devet slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 84 osobe.

U samoizolaciji su dijelovi razreda srednje i osnovne škole u Samoboru zbog pozitivnog učenika. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Na području Zagrebačke županije od početka pandemije evidentirano je 660 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječene su 474 osobe, a 13 ih je umrlo.

10:40 Požeško-slavonska - 12 novih

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 127 slučajeva zaraze koronavirusom (covid-19), 118 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 9 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 598 osoba, a ukupno su testirane 8003 osobe. Na posljednjem testiranju obrađeno je 145 uzoraka, od kojih je 12 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

10:30 Dubrovačko-neretvanska - 12 novih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 12 osoba zaraženih covid-19 infekcijom. Riječ je o tri ženske osobe iz Dubrovnika (za dvije je utvrđena epidemiološka veza), jednoj muškoj i četiri ženske osobe iz Ploča (četiri ženske osobe imaju utvrđenu epidemiološku vezu), po jednoj muškoj osobi iz Metkovića i Slivnog (s utvrđenim epidemiološkim vezama), jednoj ženskoj osobi iz Orebića (utvrđena epidemiološka veza), te jednoj muškoj osobi iz Župe dubrovačke.

Izliječeno je 11 osoba – šest iz Dubrovnika, tri iz Župe dubrovačke, jedna iz Opuzena te jedna osoba koja nema prebivalište u našoj županiji.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na koronavirus, od čega su na respiratoru tri osobe. Od početka pandemije analizirano je 12 815 uzoraka.

U samoizolaciji se nalazi 512 osoba, a u posljednja 24 sata utvrđena su četiri slučaja kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 80 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

10:15 Vukovarsko-srijemska - 8 novih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 8 novih pozitivnih osoba na covid-19 (3 osobe iz Vinkovaca, 1 iz Ivankova i 4 iz Vukovara). Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 741, od kojih su 618 osoba izliječene, a ukupno je 16 preminulih osoba.

Trenutno je u županiji 6 osoba hospitalizirano zbog covida-19.
 
U protekla 24 sata testirano je 106 osoba te je ukupno testiranih do sada na području županije 10.213.

U samoizolaciji na području županije je 365 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na covid-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 3 radnika iz sustava zdravstva (1 medicinska sestra/tehničar, 1 drugi zdravstveni radnika i 1 nezdravstveni radnik).

10:15 Splitsko-dalmatinska - 52 nova

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 611 obrađenih testova danas su 52 novooboljele osobe pozitivne na covid-infekciju i to iz Splita 23, Imotskog 1, Kaštela 8, Sinja 4, Solina 4, Trilja 2, Vrgorca 1, Dicma 1, Dugog Rata 2, Klisa 1, Marine 1, Otoka 1, Podstrane 2 i Zmijavaca 1 osoba.

Od 52 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 19 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1390 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 51 covid-pozitivna osoba u KBC-u Split dok se 3 osobe nalaze na respiratoru.

U karanteni se nalazi jedan državljanin SAD-a.

10:05 Koprivničko-križevačka - 2 nova

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđena dva nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2,  a riječ je osobama mlađe i srednje životne dobi s koprivničkog i đurđevačkog područja.

Deset osoba je proglašeno zdravima, na bolničkom liječenju je jedna osoba, a u ovom trenutku na području županije je 16 aktivnih slučajeva.

Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 199 slučajeva bolesti covid-19, a u samoizolaciji trenutno se nalazi 80 osoba.

10:00 U Hrvatskoj 212 novih

U posljednja 24 sata zabilježeno je 212 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2128.

Među njima je 288 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta.

Nema preminulih.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 14725 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 244 preminulo, ukupno se oporavilo 12353 osoba od toga 184 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 9714 osoba.

Do danas je ukupno testirano 254.480 osoba, od toga 5457 u posljednja 24 sata.

09:55 Primorsko-goranska - 14 novih

U Primorsko-goranskoj županiji danas je 14 novozaraženih osoba koronavirusom, a 11 osoba je  ozdravilo. Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, na području županije trenutno su 103 aktivna slučaja dok je pod mjerom samoizolacije 356 osoba.

09:35 Bjelovarsko-bilogorska - 8 novih

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji osam je novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Šest novooboljelih osoba s područja je općine Rovišće, jedna je s područja općine Đulovac, a jedna s područja grada Bjelovara.

Devet osoba oporavilo se i skinuto je s evidencije oboljelih tako da su trenutno u županiji 64 aktivna slučaja zaraze covidom-19.

U samoizolaciji je u županiji 521 osoba.

09:30 Osječko-baranjska - 5 novih

U posljednja 24 sata, nakon testiranja 232 uzorka, utvrđeno je da je još pet osoba pozitivno na koronavirus; tri iz Osijeka, a po jedna iz Čepina i s područja Općine Magadenovac. Na području OBŽ u samoizolaciji je od jučer novih 77 osoba ili ukupno 393 osoba.

09:20 Istra - 1 novi

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitana su 462 uzorka briseva (308 za administrativne potrebe) na covid-19, od kojih je 1 pozitivan.

Radi se o osobi iz mjera samoizolacije, uvezeni slučaj, strani državljanin (Kosovo), koji boravi iz poslovnih razloga.
 
Izliječeno je 9 osoba.
 
Trenutno su 32 aktivne covid-19 pozitivne osobe.

U mjerama samoizolacije nalazi se 211 osoba. 

09:00 Zagreb - 38 novih

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo (NZJZ) Dr. Andrija Štampar u protekla 24 sata provedeno je 756 testiranja na SARS-CoV-2, a u gradu Zagrebu zabilježeno je 38 novooboljelih osoba, izvijestili su u subotu iz NZJZ-a.

Za 359 osoba izrečena je mjera samoizolacije.

08:10 Sisačko-moslavačka - 1 novi

U Sisačko-moslavačkoj županiji danas jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti covid-19. Osoba je s područja grada Novske te je epidemiološka obrada u tijeku.

Pročitajte više