Glavni američki epidemiolog: Iskreno sumnjam da je rusko cjepivo sigurno

Screenshot: National Geographic

GLAVNI američki epidemiolog Anthony Fauci komentirao je rusko cjepivo u intervjuu za National Geographic koji će u cijelosti biti objavljen u četvrtak. National Geographic objavio je nekoliko aktualnih izjava koje je dao Fauci, a među njima je i ona o ruskom cjepivu.

Fauci je kazao da ozbiljno sumnja da je Rusija dokazala da je cjepivo sigurno i učinkovito.

"Nadam se da su Rusi zaista definitivno dokazali da je cjepivo sigurno i učinkovito. Ali ja iskreno sumnjam u to", rekao je Fauci dodajući da su imati cjepivo i dokazati da je cjepivo sigurno i učinkovito dvije različite stvari.

"Mi imamo desetke, možda i više cjepiva. Možemo i mi već idući tjedan početi cijepiti ljude, bez ikakvog problema. Ali to se tako ne radi. Pogotovo ako ne želite da ljudi zbog toga imaju nekakve neželjene posljedice", kazao je Fauci.

Upozorio je Amerikance da se, kada čuju vijesti o razvoju cjepiva u Rusiji ili Kini, sjete da Amerika na cjepivima radi sukladno određenim sigurnosnim standardima i standardima učinkovitosti te da Rusi nisu objavili nijedan podatak vezan uz testiranje tog cjepiva na ljudima.

Pročitajte više