Trump o Kamali Harris: Iznenađen sam, bila je jako, jako zločesta prema Bidenu

Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump iznenađen je izborom Kamale Harris za demokratsku potpredsjedničku kandidatkinju, dok su njezin odabir pozdravili bivši predsjednik Barack Obama i senator Bernie Sanders, prenose agencije.

Demokratski predsjednički kandidat Joe Biden izabrao je u utorak senatoricu Kamalu Harris iz Kalifornije za kandidatkinju za svoju potpredsjednicu, kao prvu Afroamerikanku izabranu za kandidatkinju za tu poziciju.

Američki predsjednik Trump rekao je kako je iznenađen Bidenovom odlukom da senatoricu Harris izabere za svoju potpredsjednicu, budući da je ona prema njemu ranije pokazivala krajnje nepoštovanje.

Trump je ustvrdio da je Harris za vrijeme debata bila "jako, jako zločesta". ″To me iznenadilo jer se prema Joeu Bidenu odnosila gore nego čak i Pocahontas. Pokazala je velik manjak poštovanja prema Joeu Bidenu, a teško je odabrati nekoga tko je tako neumjesan", izjavio je Trump novinarima. Trump je aludirao na demokratsku senatoricu Elizabeth Warren koju je ranije nazvao 'Pocahontas' jer je jednom prilikom lažno navela da ima indijanske korijene.

Bivši predsjednik Barack Obama na Twitteru je objavio poruku podrške Bidenovoj odluci. "Dugo poznajem senatoricu Kamalu Harris. Ona je više nego spremna za taj posao. Svoju je karijeru provela braneći naš ustav i boreći se za one kojima je potrebno da dobiju poštenu priliku. Ovo je dobar dan za našu zemlju. A sada, idemo pobijediti u ovome", napisao je Obama.

Harris je na imenovanju čestitao i američki senator Bernie Sanders iz Vermonta, koji je bio jedan od Bidenovih konkurenata u utrci za nominaciju za kandidata demokrata.

"Čestitke za Kamalu Harris, koja će ući u povijest kao naša sljedeća potpredsjednica. Ona razumije što je potrebno u borbi za radne ljude, za zdravstvenu skrb za sve i za rušenje najkorumpiranije administracije u povijesti″, poručio je Sanders na Twitteru.

Demokratska predsjednička kandidatkinja na izborima 2016. Hillary Clinton na Twitteru je napisala kako je oduševljena uključivanjem Kamale Harris u ″povijesnu demokratsku ulaznicu″

"Već se dokazala kao izvanredna javna dužnosnica i predvodnica i znam da će biti snažna partnerica Joeu Bidenu″, ustvrdila je Clinton te pozvala sve da joj pomognu da bude izabrana.

Pročitajte više