IZBORI U SAD-U

Biden odabrao Kamalu Harris za svoju potpredsjedničku kandidatkinju

Foto: EPA

JOE BIDEN, predsjednički kandidat Demokratske stranke na predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, odabrao je senatoricu Kamalu Harris za svoju predsjedničku kandidatkinju.

Potvrdio je to objavom na Twitteru.

"Imam veliku čast objaviti da sam odabrao Kamalu Harris, neustrašivu borkinju za malog čovjeka, i jednu od najboljih državnih službenica u zemlji, kao moju pomoćnicu u utrci za predsjednika", napisao je Biden na Twitteru. 

55-godišnja Harris je bivša javna tužiteljica, a u Americi slovi za žestoku protivnicu Trumpove administracije. Kći je imigranata iz Jamajke i Indije te je u tri navrata osvajala mandat senatorice iz Kalifornije. Također je sama pokušala osvojiti predsjedničku nominaciju na ovim izborima i to, zanimljivo, kritizirajući baš Bidena koji ju je odabrao za sukandidatkinju.

Na koncu je ipak podržala Bidena. Harris je u javnosti poznata po glasnom zagovaranju rasne jednakosti, pogotovo nakon smrti Georgea Floyda.

Ovim činom postat će prva crnkinja i prva osoba indijskog podrijetla koja će biti nominirana za tako visoku poziciju u američkoj politici od strane nekih od vodećih stranaka. 

Očekuje se da će se Biden i Harris javnosti obratiti tijekom srijede.

Pročitajte više