HDZ-ov gradonačelnik Gline muljao sa skladištenjem otpada i zaradio 45.000 kuna

Screenshot: RTL, Nikola Cutuk/PIXSELL

STJEPAN KOSTANJEVIĆ, HDZ-ov gradonačelnik Gline, uhvaćen je u muljaži da je nepropisno skladištio otpad te tako prisvojio 45.000 kuna poticaja. 

Muljažu HDZ-ovca Kostanjevića otkrila je ekipa RTL-ove emisije Potraga

Spremio u džep 45.000 kuna

Stjepan Kostanjević, HDZ-ov gradonačelnik Gline, u protekle dvije godine od Agencije za plaćanje poljoprivrednih poticaja primio je oko 45.000 kuna na ime svog poljoprivrednog zemljišta. Nakon što je objavljena emisija o tome da je dozvolio privatnoj tvrtki da na njegove oranice nepropisno odlaže otpad, Državni inspektorat je zatražio da mu se poticaji prestanu isplaćivati. 

Kostanjević je dozvolio privatnoj tvrtki MC čišćenje iz Siska da na njegovu zemlju istresa sadržaj septičkih jama koje su besplatno praznili stanovnicima Gline. 

No nezavisni vijećnik iz Gline, Radomir Lončarević, tvrdi da je sadržaj ipak kanalizacijska retencija, a ne septičke jame. 

"Najveći problem je što to i sama inspekcija izbjegava jer je očito da se na toj čestici nalaze komadi plastike i komadi papira za koje je nemoguće da se nalaze u septičkoj jami već dolaze iz kanalizacijskog sustava Grada", poručio je Lončarević za RTL.

Glinski Vodovod je za čišćenje kanalizacije i zbrinjavanje otpada tvrtki MC čišćenje platio 590.000 kuna. 

Državni inspektorat pokreće postupak, Kostanjević i direktor Vodovoda šute

Državni inspektorat po primitku ovih saznanja mora pokrenuti upravni postupak. Lončarević ne vjeruje da će do toga doći.  

"Do toga neće doći zato što direktor Vodovoda, gradonačelnik Gline i direktor MC čišćenja su se netom prije vašeg priloga našli u gradskoj upravi Grada Gline i dogovarali što će vama odgovoriti, za to postoje svjedoci tako da to Vodovod neće pokrenuti nikada", rekao je Lončarević.

Komentar na sve nisu htjeli dati ni gradonačelnik Kostanjević ni direktor Vodovoda Ivica Miličić. Iz Agencije za poticaje su poručili da je kontrola gradonačelnikovog gospodarstva u tijeku.

Pročitajte više