Savjet mladih Zagreba: Problem mladih su zapošljavanje i stambeno osamostaljenje

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

SAVJET mladih Grada Zagreba poručio je u utorak, povodom Međunarodnog dana mladih, kako su problemi mladih i dalje zapošljavanje i stambeno osamostaljenje, istaknuvši važnost tih problema uslijed koronakriza.

Iz Savjeta su priopćili kako je taj dan idealni trenutak kada se posebno trebamo osvrnuti na sve interese, želje i potrebe mladih u hrvatskom društvu, ali i da kroz cijelu godinu moramo biti u dosluhu s njihovom zaigranošću, voljom i ambicijom za istraživanjem.

Poziv na zajednički pronalazak rješenja u "novom normalnom"

"Mladi su uvijek bili najdinamičnija i najsvestranija populacija u društvu i iz generacije u generaciju se ta lepeza šarolikosti mladeži širi, konstantno izlazi iz dojučerašnjih granica i ruši ih te postavlja nove, oblikujući tako cijelo društvo", navode.

Pozivaju na zajednički pronalazak rješenja u skladu s "novim normalnim".

Ističu kako upravo takve promjene koje nameće mladost konstantno stvaraju nove izazove za sve, naglasivši međugeneracijski dijalog te što veće uključivanje mladih u razne procese donošenja odluka.

"Nadamo se da ćemo u danima, mjesecima i godinama pred nama svi zajedno unaprjeđivati taj međugeneracijski odnos, s maksimalnim razumijevanjem i uvažavanjem i jedne i druge strane", zaključuju u priopćenju.

Pročitajte više