Tko je Vidoje Ristović, bogati muž Nikoline Ristović

Foto: Instagram

OTKAKO je počela drama u kojoj Nikolina Ristović i njezin muž Vidoje Ristović tvrde da su izbačeni iz luksuzne vikendice u Kaštelima, brojni korisnici društvenih mreža pitaju se tko je uopće muž Nikoline Pišek i kako se uspio obogatiti kao povjesničar umjetnosti.

Odgovor je prilično jednostavan - devedesetih se obogatio njegov otac, Viktor Ristović, kojeg u Srbiji zovu Miša Grof. Viktora Ristovića mediji u Srbiji često su dovodili u vezi s Arkanom, čiji je bio prijatelj. Čak je i jedan od Arkanovih sinova u svojoj knjizi spomenuo kako je Arkan devedesetih kupovao slike od Ristovića i, kako se navodi, nije žalio novac.

>>Ristović: Izbačeni smo iz vile, kći je završila na Hitnoj; vlasnik: Uništili su kuću<<

 

Vidoje Ristović je rođen u Beogradu 1978. godine. U Beogradu je završio osnovnu i srednju školu te studij povijesti umjetnosti. Bio je nepoznat javnosti dok ga srbijanski tabloidi nisu počeli dovoditi u vezu s tada megapopularnom glumicom Katarinom Radivojević zbog koje je navodno ostavio prvu suprugu s kojom ima kćer.

Vezu s Nikolinom Ristović je počeo nakon prekida s glumicom. Uskoro su uslijedile i zaruke, a par se vjenčao 2013. godine na raskošnoj ceremoniji u Monte Carlu o kojoj su brujali svi regionalni mediji. Vidoje i Nikolina ugostili su 70 najbližih ljudi, a svima im je plaćen put privatnim avionom u Monte Carlo, limuzine i smještaj. Svadba je navodno koštala gotovo tri milijuna kuna.

Vidoje je znao i završiti u crnoj kronici. Poznat je beogradskoj policiji otkako je netom prije vjenčanja s Nikolinom uhićen je zbog nezakonitog nošenja oružja. Na Višem sudu u Beogradu osuđen je na  kaznu kućnog zatvora u trajanju od šest mjeseci, a prema savjetu odvjetnika, tijekom suđenja je priznao krivnju, pa je, umjesto u ćeliji, služio kaznu u svojoj kući, bez mogućnosti izlaženja.

Ristovići su najbogatiji kolekcionari umjetnina u Srbiji, a sam Vidoje u svojoj kolekciji ima umjetnine koje vrijede milijune, a većina ih krasi njegov stan na Vračaru od 400 kvadrata koji je Nikolina nedavno preuredila. 

Pročitajte više