Biste li se cijepili ruskim cjepivom protiv korone?

Foto: Newscom/PIXSELL

RUSKI predsjednik Vladimir Putin danas je objavio da je Rusija postala prva zemlja u kojoj je regulatorno tijelo, nakon manje od dva mjeseca testiranja na ljudima, odobrilo cjepivo protiv covida-19 te da je cjepivo sigurno.

Cjepivo je razvio moskovski institut Gamaleja, a odobrenje je stiglo od ruskog ministarstva zdravstva.

Putin je otkrio i da ga je već primila i jedna od njegovih kćeri koja je nakon cijepljenja dobila blagu temperaturu, no drugi dan je već sve bilo normalno.

"Znam da je prilično učinkovito, gradi snažan imunitet i, ponavljam, prošlo je sve potrebne provjere", rekao je Putin i dodao da se nada da će uskoro krenuti s masovnom proizvodnjom. No, cjepivo nije prošlo posljednju i najvažniju fazu kliničkog ispitivanja, na što upozorava i WHO.

Pitamo vas: Biste li se vi cijepili ovim cjepivom?

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa kako bismo smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost vlastitih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Pročitajte više