KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Slavoniji i Baranji 15 novih slučajeva, u Splitsko-dalmatinskoj 30, u Zagrebu 18

Foto: PIXSELL

NACIONALNI stožer objavio je nove podatke o oboljelima od koronavirusa.

Javljaju kako je u protekla 24 sata zabilježen 61 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 586.

Među njima je 121 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata. Nema preminulih.

STANJE PO ŽUPANIJAMA

  • Osječko-baranjska 8 novih
  • Vukovarsko-srijemska 6 novih
  • Istarska 0 novih
  • Bjelovarsko-bilogorska 0 novih
  • Sisačko-moslavačka 1 novi
  • Virovitičko-podravska 1 novi
  • Primorsko-goranska 2 nova
  • Brodsko-posavska 1 novi
  • Grad Zagreb 18 novih
  • Karlovačka 0 novih
  • Šibensko-kninska 0 novih
  • Zagrebačka županija 2 nova
  • Krapinsko-zagorska 0 novih
  • Splitsko-dalmatinska 30 novih
  • Koprivničko-križevačka 0 novih
  • Zadarska 2 novih

>>Tijek događaja mogli ste tijekom dana pratiti na Indexu

14:00 Stožer civilne zaštite objavio je najnovije podatke o preminulima i oboljelima. Javljaju kako imamo 61 novi slučaj.

13:30 Dva su nova slučaja zaraze koronavirusom na području Zadarske županije, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite.

Riječ je o mlađoj ženi i mlađem muškarcu s područja općina Stankovci i Gračac.

13:19 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je svih 53 uzoraka testiranih na koronavirus u protekla 24 sata izuzetih iz opće populacije negativno.

Koprivničko-križevačka županija četrnaesti je dan zaredom bez novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije nema aktivnih slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji su još dvije osobe. Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije zaprimio je informaciju o slučaju aktivnog pozitiviteta na koronavirus osobe koja ima prijavljeno prebivalište na području Koprivničko-križevačke županije, a riječ je o osobi koja već duže vrijeme živi i radi na području Splitsko-dalmatinske županije gdje ima prijavljeno boravište te se tamo, nakon pozitivnog nalaza na koronavirus, i liječi. 

12:13 U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas je 30 novooboljelih osoba, javljaju iz županijskog stožera.

Sedam novooboljelih osoba je iz Splita, pet iz Makarske, po četiri iz Solina i Podbablja, troje iz Sinja, po dvije oboljele osobe iz Dugog Rata i Zmijavaca te po jedna iz Kaštela, Podstrane i Runovića.

Uz 30 novooboljelih pozitivan je i jedan strani državljanin, jedna osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije, jedna s područja Koprivničko-križevačke županije i jedna osoba s područja Grada Zagreba.

11:58 Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nema evidentiranih novozaraženih osoba. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko-zagorske županije je 10. 

11:48 U Zagrebačkoj županiji u posljednja su 24 sata zabilježena dva nova slučaja zaraze koronavirusom i to u Dugom Selu, a na području cijele županije ukupno je aktivnih 39 slučajeva, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do nedjelje, 9. kolovoza do 11 sati evidentirane su 263 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. 

U odnosu na podatke od jučer radi se o dvije osobe više. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 39 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 213 osoba, a 11 ih je preminulo.

10:56 U posljednja 24 sata na području Šibensko-kninske županije nema novooboljelih od zarazne bolesti covid-19, javljaju iz Županijskog stožera civilne zaštite.

10:54 Ukupno je jučer u Karlovačkoj županiji testirano 28 osoba, od toga u Ogulinu 13 i Karlovcu 15, te su svi nalazi pristigli negativni.

U samoizolaciji je 40 osoba i nije bilo kršenja.

10:39 U Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 174, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

U Zavodu je provedeno 247 testiranja na koronavirus te je zabilježeno 18 novih slučajeva. Posljedično tome, za 37 osoba određena je mjera samoizolacije.

10:07 U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentiran je jedan novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije s današnjim danom  iznosi sto osamdeset i jedan),  dok je broj aktivnih slučajeva dvadeset i tri. Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je sedamdeset i šest.

09:50 U Primorsko-goranskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. U toj županiji je trenutno aktivno 13 slučajeva.

09:42 U Virovitičko-podravskoj županiji je u posljednjih 24 sata testirano 30 osoba. Pozitivna je jedna žena srednjih godina. Prema dobivenim podacima, ona je kontakt već jedne zaražene osobe, s asimptomatskim tragovima na virus SARS-CoV-2, naglasili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

09:31 U Sisačko-moslavačkoj županiji, jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o osobi s područja grada Popovače koja je bila pod zdravstvenim nadzorom tipa samoizolacije u kući. 

09:27 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Jučer je testirano 39 osoba i svi nalazi su negativni, javljaju iz tog stožera.

[ BEZ NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI ] 📌U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih...

Posted by Bjelovarsko-bilogorska županija on Sunday, August 9, 2020

09:25 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 99 uzoraka briseva na COVID-19.Nema novozaraženih, javljaju iz tog stožera.

Izliječeno je 9 osoba. Trenutno je 28 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 111 osoba. 

08:58 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 6 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (2 osobe iz Vinkovaca, 1 osoba iz Županje, 1 osoba iz Cerne, 1 osoba iz Otoka i 1 osoba iz Svinjarevaca), javljaju iz te županije.

[NA COVID-19 POZITIVNO 6 OSOBA] 📌U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u...

Posted by Vukovarsko - srijemska županija on Saturday, August 8, 2020

08:53 U zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno je ukupno 129 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije, a osam je bilo pozitivno na koronavirus. Četiri novooboljele osobe su iz Osijeka, četiri s područja Općine Draž, a jedna s područja Općine Podgorač. 

U KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 26 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih se tri nalaze na respiratoru.

Epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo OBŽ jučer su mjeru samoizolacije odredili za četiri osobe koje su kontakti oboljelih, a trenutno je u samoizolaciji ukupno 178 osoba. 

Poštivanje samoizolacije i jučer je kontrolirala policija. Nije bilo dojava građana o kršenju te mjere, a u sedam samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

Pročitajte više