Britanska medicinska sestra ignorirala bol u nozi, liječila zaražene. Otkrili joj rak

Screenshot: Yahoo

MEDICINSKOJ sestri koja je zanemarivala konstantne bolove kako bi mogla pomagati tijekom pandemije koronavirusa amputirana je noga nakon što je otkriveno da ima tumor.

26-godišnja Sette Buenaventura ignorirala je osam tjedana grčeve u donjem dijelu desne noge dok je radila u britanskoj bolnici Salford Royal. Kada je napokon otišla na pregled u travnju, otkriveno je da ima sarkom, rak vezivnog tkiva, te su joj liječnici morali amputirati nogu, piše BBC.

Buenaventura je kazala kako biti medicinska sestra znači "ignoriranje vlastitih bolova jer ste previše zauzeti pomaganjem drugim ljudima“.

"Kada je krenula pandemija, bili smo zaokupljeni poslom"

"Kada je krenula pandemija, bili smo zaokupljeni poslom, nismo imali vremena razmišljati o vlastitim bolovima", rekla je i dodala da tako izgleda rad u bolnicama, gdje medicinski djelatnici zanemaruju svoje probleme kako bi pomagali drugima.

Buenaventura je tjednima imala bolove u nozi i bilo joj je teško hodati, ali je smatrala da se radi o nuspojavi napornih smjena i toga što je cijeli dan na nogama.

Na kraju je tumor nabubrio do "veličine loptice za golf", a u svibnju su joj rekli da je amputacija jedina šansa za preživljavanje.

Nada se povratku na posao u studenom

"Kada su mi rekli da moram amputirati nogu, jako sam se uzrujala. Inače pazim na sebe i trudim se živjeti zdrav život. Radim u zdravstvu i nisam očekivala da će mi se tako nešto dogoditi", rekla je.

Sada je dobila protetsku nogu i nada se da će se vratiti na posao u studenom. Rekla je da želi da drugi nauče iz njenog iskustva.

"Mislim da je zaista važno da svi koji osjećaju dugotrajnu bol odu na pretrage", rekla je.

"Da sam to ranije napravila, vjerojatno ne bih bila u ovoj situaciji", dodala je.

Pročitajte više