HAK javlja o gužvama na granici sa Slovenijom, na A1 jak vjetar otežava promet

Screenshot: HAK

ZBOG vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, javljaju iz HAK-a.

Dodaju i kako jak vjetar usporava promet na dijelu dionice autoceste A1 od tunela Sveti Rok do vijadukta Božići (vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h) te mjestimice na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Gužve na cestama u smjeru mora i na granicama

Osim toga, javljaju kako je promet pojačan na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti: autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac, A7 GP Rupa-čvor Diračje, riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima duž obale, osobito na području Zadra, Šibenika, Trogira, Splita, Stobreča, Podstrane, Omiša, Makarske, Istarskom ipsilonu u smjeru GP Kaštel i Plovanija, Krčkom mostu, na graničnim prijelazima, trajektnim pristaništima i lukama.

Povremeni zastoji su mogući na pojedinim dionicama autocesta - u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale, graničnim prijelazima te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju.

A1 Zagreb-Split-Ploče:

  • povećana je gustoća prometa u oba smjera
  • na naplatama Lučko i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja

A2 Zagreb-Macelj


  • kolona na NP Trakošćan u smjeru GP Macelj je oko 2 km te se povremeno zatvara tunel Frukov Krč


A7 GP Rupa-čvor Diračje te Draga-Sveti Kuzam-Križišće-Šmrika

  • na izlazu GP Rupa u smjeru Slovenije kolona vozila je oko 1 km
  • Najveće gužve na graničnim prijelazima su na granici sa Slovenijom. Tako HAK javlja kako se na izlaz iz Hrvatske na GP Macelj čeka tri sata, dok se na GP Rupa na ulazu čeka tri sata. 

Na GP Plovanija i Kaštel se na ulazu čeka sat vremena, a na Pasjaku se i na izlaz i na ulaz čeka po dva sata. 

Pročitajte više