Nova ministrica ni iz četiri pokušaja nije znala odgovoriti koje su joj kompetencije

Screenshot: Nova TV

MINISTRICA novokomponiranog Ministarstva turizma i sporta, HDZ-ova Nikolina Brnjac, imala je večeras gostujući u Dnevniku Nove TV mnogo problema s objašnjavanjem koje su joj kompetencije i zašto misli da bi bila dobra ministrica turizma i sporta. 

Naime, Brnjac je prije ove pozicije radila u Ministarstvu vanjskih poslova kao državna tajnica.

Odmah na prvo pitanje novinarke o njenim kompetencijama odgovorila je vrlo neodređeno, kao da uopće nije shvatila pitanje.

Ne ide pa ne ide

"Mi smo sada, što se tiče turističkog sektora, u izrazito teškoj situaciji. Kad pogledate brojke, one jesu dobre, ali bi mogle biti i bolje. Moramo voditi računa o svim epidemiološkim mjerama. I zahvalila bih svima koji se pridržavaju epidemioloških mjera… Ono što je u turističkom sektoru sada izuzetno važno je instrument za oporavak i otpornost", rekla je Brnjac ne ponudivši uopće odgovor na postavljeno pitanje. 

Novinarka u tom trenutku pokušava preformulirati pitanje. "Zašto mislite da biste bili dobra ministrica?" pitala je novu ministricu Brnjac.

Brnjac odgovara: "Upravo zato što možemo povući najveći dio projekata kroz višegodišnji financijski okvir. Sada nam je prilika da apliciramo sa što većim brojem projekata u turističkom sektoru kroz održivi turizam, da radimo na produžetku same sezone, kako na obali tako i na kontinentu."

Novinarska je i treći put pokušala dobiti odgovor. “Konkretno, koje su vaše kompetencije za ministricu turizma?" pitala je.

"Ja sam do sada zastupala rad Vijeća, 27 članica u Europskom parlamentu, ne samo Hrvatske već i ostalih država članica. Na taj način EK daje prijedloge i mi smo do sada pratili sve što se događalo u svim resorima, također i u samom turizmu", rekla je Brnjac u pokušaju odgovora.

Novinarka je pokušala i četvrti put: "Kakve to veze ima s turizmom?"

Ni ovoga puta nije bilo naročito uspješno.

"Kao prvi paket mjera, drugi paket mjera, svi koji su prolazili u turističkom sektoru su prolazili i kroz naše ruke, to je bilo i kroz Ministarstvo vanjskih poslova, i samim time su… prve mjere i druge, dakle, što smo pomogli turističkom sektoru pomogli da doživi ovakvu situaciju kakvu danas ima", zaključila je ministrica turizma.
 

Pročitajte više