Čačić: Ja sam bio branitelj. Kakav HOS, jedva smo znali da postoje

Screenshot: N1

PREDSJEDNIK Reformista Radimir Čačić rekao je da nema smisla "danas biti zarobljenik pojedinaca s tako bolesnim temeljima". Za Plenkovićevu vladu rekao je da su se programski dogovorili, da su u vladi spremni biti i da je korektno imati isti odnos prema svim partnerima.

Zastupnik Reformista u saboru međunacionalne odnose u Hrvatskoj posljednjih 15 godina opisao je kao "katastrofalni povratak s Karamarkom u duboku crnu prošlost" i nešto treptaja ranije u vrijeme mandata premijerke Jadranke Kosor i premijera Zorana Milanovića i Ive Sanadera.

"Ovo što radi Plenković na puno je kvalitetnijem tlu. Ima kvalitetnu podršku Milanovića, a Pupovac je oduvijek razumio o čemu je riječ, ali nije imao sugovornika", kazao je Čačić u razgovoru za N1.

Njemu smeta izraz "suživot sa Srbima".

"Kakve ima veze 'suživot' sa Srbima!? Pa, oni su građani ove zemlje", istaknuo je da je riječ zapravo o "životu".

Konačno se osvrnuo i na HOS, ulogu u ratu i ulogu u miru.

"Ja sam, eto, bio branitelj, ja ih na sjeveru nisam vidio. Kakvi HOS-ovci!? Jedva da smo znali da postoje. Bili su hrabri, mnogi nisu bili ideološki zadojeni, mnogi nisu imali pojma što je ideologija", rekao je, ali je i naglasio da danas "to treba sankcionirati i jednom zauvijek presjeći":

"Danas biti zarobljenik takvih skupina, takvih frustriranih pojedinaca, koji stoje na bolesnim temeljima, to nema smisla."

Pročitajte više