Škoro u Kninu: Nema razloga ni za kakvo pomirenje

Screenshot: Facebook

PREDSJEDNIK Domovinskog pokreta i potpredsjednik Hrvatskog sabora Miroslav Škoro, koji nije sudjelovao u službenom državnom protokolu obilježavanja Oluje, poručio je da njegova stranka ne pristaje na izjednačavanje žrtve i agresora te da nema razloga ni za kakvo pomirenje.

"Domovinski pokret neće pristati na izjednačavanje žrtve i agresora i uvijek će se zalagati za istinu", poručio je Škoro u Kninu nakon što je kao potpredsjednik Hrvatskog sabora odbio sudjelovati u službenom protokolu obilježavanja 25. obljetnice Oluje.

Škoro je u Knin došao sa stranačkim izaslanstvom te je pokraj Spomenika hrvatske pobjede Oluja 95 zapalio svijeće i položio vijence za poginule i nestale hrvatske branitelje. 

"Više je policije i vojske nego naroda"

Istaknuo je da Domovinski pokret i tim činom želi pokazati da postoji samo jedna, jedinstvena hrvatska država u kojoj su politika i narod uvijek zajedno, što po njegovu mišljenju danas nije slučaj. 

Ustvrdio je da u Kninu ima "više policije i vojske nego naroda", a da tolika količina osiguranja i ograda nije bila nikada do sada. 

"Stavljati toliku količinu osiguranja i ograda, dijeliti narod, ne dopuštati narodu da odlazi na kninsku tvrđavu, da ulazi u crkvu i na svetu misu, mislim da je to bez obzira na koronavirus i epidemiološke mjere, malo previše demokracije za Knin i za današnji dan", smatra Škoro. 

Kazao je i da se dolasku potpredsjednika vlade iz redova SDSS-a Borisa Miloševića na službeno obilježavanje obljetnice pridaje više pozornosti nego što to ona zaslužuje. Smatra i da se predsjednik vlade Andrej Plenković i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac nalaze u bezizlaznim situacijama pa brane neobranjivo kako bi osigurali saborsku većinu. 

"Mislim da je to nekorektno. S druge strane, Plenković brani poziciju da je ovo vrijeme nekakvog pomirenja, nema razloga za nikakvo pomirenje", zaključio je Škoro.

Pogledajte snimku:

Pročitajte više