Raste broj novooboljelih u Hercegovini, najviše se zaraze na svadbama

Ilustracija: EPA

NAKON ponovnog jačanja zaraze koronavirusom u Hercegovini covid-bolnica u Mostaru opet proširuje kapacitete zbog povećanog broja zaraženih osoba, potvrdili su iz te zdravstvene ustanove, dok su vlasti izvijestile kako su dvije osobe u posljednja 24 sata preminule od posljedica ove bolesti.

U ranim jutarnjim satima u srijedu 68-godišnji muškarac iz Konjica i 70-godišnja žena iz Širokog Brijega preminuli su u covid-bolnici pri Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB).

Po priopćenju Kriznog stožera Hercegovačko-neretvanske županije sa sjedištem u Mostaru, na bolničkom liječenju trenutačno je 19 bolesnika, od kojih je dvoje na potpori kisikom, dok su ostali klinički stabilno.

U posljednja 24 sata u Mostaru je zabilježeno 18 novih slučajeva

U SKB Mostar u posljednja 24 sata testirano je 326 uzoraka, od čega su 22 osobe bile pozitivne. Najviše ih je, 18, iz Mostara, slijedi Konjic s dvije zaražene osobe te po jedna iz Stoca iz Čapljine.

Najviše ljudi u Hercegovini zarazilo se na svadbama

Po riječima infektologa dr. Jurice Arapovića iz covid-bolnice, zbog pogoršane situacije s epidemijom koronavirusa ova zdravstvena ustanova započela je širiti svoje kapacitete. Po njegovim riječima, očekuje se nastavak trenda povećavanja broja zaraženih osoba. Dr. Arapović ističe kako se najveći broj osoba na području Hercegovine zarazi u svatovima. 

U proljeće je područje Hercegovine bilo jedno od najpogođenijih koronavirusom, ali se situacija primirila nakon primjene strogih mjera. Kada je došlo do njihova popuštanja, došlo je do značajnijeg porasta broja oboljelih od covida-19. 

Pročitajte više