Gotovina u Kninu: Svaka je žrtva, neovisno o nacionalnosti, nevina žrtva

UMIROVLJENI general Ante Gotovina nakon službenog dijela proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice oslobodilačke operacije Oluja kratko je prokomentirao današnje događanje, javlja N1.

Komentirajući govor predsjednika vlade Andreja Plenkovića koji je između ostalog rekao da treba "iskazati pijetet prema svim nevinim žrtvama", Ante Gotovina je rekao da je "u diplomatskoj maniri pronašao savršenu granicu, balans spomena žrtve i jedne i druge strane, zločine jedne i druge strane".

"To je grijeh za onog koji je to počinio - ako je vjernik"

"Nisam analitičar ni kritičar, to su prigodni govori, danas je velik dan. 25 godina poslije te operacije živimo u sigurnosti i miru. Vi da radite vaš posao, ja svoj", istaknuo je Gotovina dodajući da budućnost treba gledati s optimizmom te da je svaka žrtva - žrtva:

"Svaka žrtva, neovisno o vjeroispovijesti, boje kože ili narodnosti, ona je nevina žrtva i o tome treba misliti. Za onoga koji je to počinio, to je velik grijeh ako je vjernik", rekao je Gotovina.

Napomenuo je da je ovo bilo dostojanstveno obilježavanje, a komentirajući činjenicu da zbog epidemioloških mjera ipak nisu svi građani mogli na centralnu proslavu, rekao je: "I u slobodi postoji disciplina. Ako želimo biti slobodni, moramo poštovati slobodu i sigurnost onog drugog. Ako želimo budućnost, moramo razgovarati čak i kad se ne slažemo. Ne možemo se u svemu slagati. Tada je bilo drugo vrijeme. U ratu nemate vremena za pedagogiju ni za bilo što drugo, ni za ljubaznost ponekad. Morate brzo donositi odluke, o tome ovise i životi vojnika i nevinih ljudi..."

Pročitajte više