Milošević u Kninu nakon govora Plenkovića: Ovo je tek prvi korak

Foto: Pixsell

POTPREDSJEDNIK vlade Boris Milošević iz redova srpske nacionalne manjine, koji je danas bio u Kninu na proslavi 25. obljetnice Oluje, dao je izjavu nakon govora državnog vrha, među kojima se istaknuo onaj Andreja Plenkovića. Premijer je u svom govoru rekao kako žali za žrtvama hrvatskih zločina nad srpskim civilima nakon Oluje.

>> Plenković u Kninu: Žalimo za srpskim žrtvama zločina počinjenih s hrvatske strane

"Smatram da ova Vlada i parlamentarna većina imaju zadatak smanjiti i smiriti tenzije u društvu, da svatko svojim primjerom svjedoči kulturi mira, da svatko svojim doporinosom pridonese da gradimo društvo mira, toleranicje i dijaloga, da se prekine spirala mržnje kako se više nikad užasi rata ne bi ponovili. Društvo je sazrelo da čujemo jedni druge i da poštujemo jedni druge bez obzira na nacionalnost. Važno je da društvo prihvati da su Srbi u Hrvatskoj imali svoje žrtve i svoja stradanja i da sjećanja na te žrtve moramo poštovati", rekao je Milošević, čija je odluka da dođe u Knin izazvala nezadovoljne reakcije desnih političara u Hrvatskoj, ali i u Srbiji.

"Emocije su još svježe, čuo sam poruke mira, pomirbe i budućnosti, tako da svoj dolazak smatram zalogom za budućnost i smatram da je ovo prvi korak", naglasio je Milošević.

Na upit kako komentira napade iz Beograda o njegovom dolasku u Knin, Milošević je ustvrdio da su ti napadi očekivani.

Poručio je da to razumije prvenstveno kao govor ljudi koji su pretrpjeli bol ili diskriminaciju i nisu osjetili pravdu jer su morali otići sa svojih ognjišta te ustvrdio da u tom pogledu nikome ne zamjera.

Pročitajte više