Novi podaci: 15 novih slučajeva u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 11 u vukovarskoj

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

NACIONALNI stožer objavio je nove podatke o koronavirusu u Hrvatskoj.

​U protekla 24 sata zabilježeno je 58 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 633.

Među njima je 111 pacijenata na bolničkom liječenju, od čega je na respiratoru sedmero pacijenata. 

Nema preminulih.

Razvoj događaja mogli ste pratiti na Indexu iz minute u minutu:

13:55 Karlovačka županija u srijedu bilježi tri nova slučaja zaraze koronavirusom, kod dva mlađa muškarca iz Karlovca i starije žene iz Vojnića, a izvori zaraze su nepoznati i njihovi su kontakti pod nadzorom u samoizolaciji. Županijski stožer civilne zaštite priopćio je kako je dosad u Karlovačkoj županiji 101 osoba oboljela od covida-19, jedna je umrla, jedna je na bolničkom liječenju, a svi ostali su ili ozdravili ili su imali blage simptome bolesti. Inspekcija Civilne zaštite je tijekom jučerašnjeg dana obavila devet nadzora poštovanja protuepidemijskih mjera te nisu zapaženi nedostaci u dva trgovačka centra, jednoj banci ni u po dvije zdravstvene ustanove, javno-pravne ustanove i prodavaonice.

12:50 Splitsko-dalmatinska županija u posljednja 24 sata bilježi 15 novih osoba zaraženih koronavirusom, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite. Prema izvješću županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, od ukupno 509 obrađenih testova 15 je novooboljelih - iz Splita tri osobe, iz Makarske i Hrvaca po dvije te po jedna iz Sinja, Solina, Omiša, Trilja, Baške Vode, Dugog Rata, Zmijavaca i Prgometa.

"Od ukupno 15 novooboljelih osoba njih troje su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostalih 12 osoba epidemiološki obrađuje. Uz 15 novooboljelih, pozitivne na covid infekciju su i dvije osobe s područja grada Zagreba", navode u Stožeru. Dodaju da se 451 osoba nalazi u samoizolaciji, 15 covid-pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split, dok je jedna osoba na respiratoru.

12:25 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije objavio je da je svih 30 uzoraka testiranih na koronavirus u protekla 24 sata izuzetih iz opće populacije negativno. Koprivničko-križevačka županija deseti je dan zaredom bez novih slučajeva bolesti covid-19. Na kućnom liječenju su još dva pacijenta s aktivnim pozitivitetom na koronavirus, u samoizolaciji je trenutno sedam osoba, a od početka epidemije ukupno je zabilježeno 106 slučajeva oboljenja.

11:58 U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19.

11:20 Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata jedna je novooboljela osoba. Riječ je osobi s područja Novalje, a u tijeku je epidemiološka obrada kontakata. Ukupno je 31 osoba oboljela od covida-19, od čega je 1 aktivan slučaj, 29 osoba izliječeno te jedna osoba preminula. U protekla 24 sata testirano je 7 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 8 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera samoizolacije kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštovanje izrečenih mjera.

11:01 U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentiran je jedan novi slučaj zaraze   na virus SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije  iznosi 167 dok je broj aktivnih slučajeva i dalje 14.  Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je i dalje 69.

10:45 U Vukovarsko-srijemskoj županiji 11 je novooboljelih osoba od koronavirusa, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite. Među novooboljelima dvije su osobe iz Otoka te po jedna iz Vukovara, Vinkovaca, Županje, Cerića, Nuštra, Vrbanje, Drenovaca, Gunje i Cerne. Od početka epidemije u županiji je oboljelo 459 osoba, od kojih je 261 izliječena, a pet ih je preminulo. Trenutačno je devet osoba hospitalizirano dok je u samoizolaciji 508 osoba. 

U protekla 24 sata testirano je 90 osoba, ukupno 5878, navode iz Stožera.

10:00  Na području Bjelovarsko-bilogorske županije jedna je novozaražena osoba koronavirusom, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite. U utorak su testirane 42 osobe, jedan nalaz je pozitivan, za 37 osoba stigli su negativni nalazi dok se za četiri osobe nalazi još očekuju. Novooboljela osoba kontakt je osobe kojoj je već ranije potvrđen covid-19 s područja Bjelovarsko-bilogorske županije i bila joj je određena samoizolacija. Na području Bjelovarsko-bilogorske županije jedna osoba se oporavila i skinuta je s evidencije oboljelih tako da je trenutno u županiji 18 osoba zaraženih koronavirusom, a u samoizolaciji su 54 osobe.

9:27 Pet novih koronavirusom zaraženih osoba bilježi u srijedu Grad Zagreb, dok je za 13 osoba određena mjera samoizolacije. Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar priopćili su da su u protekla 24 sata proveli 368 testiranja na virus SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze, a posljedično tome, za 13 osoba određena je mjera samoizolacije. Dvije su osobe za sada negativne epidemiološke anamneze, jedna osoba je import iz BiH, jedna s Kosova, a jedna osoba je strani državljanin (vjerojatni import iz inozemstva - lociranje i obrada su u tijeku). Svi testirani korisnici i djelatnici zagrebačkih domova za starije negativni su na koronavirus. Trenutno su u gradu Zagrebu zabilježena 172 aktivna slučaja, a u samoizolaciji se nalazi 367 osoba, zaključuju iz NZJZ-a Andrija Štampar.

9:13 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 161 uzoraka briseva na covid-19. Svi su negativni, nema novozaraženih. Izliječeno je 12 osoba. Trenutno je 59 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 121 osoba. 

8:40 U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije testirana su 184 uzorka od kojih su osam bili pozitivni na koronavirus. Četiri novooboljele osobe su s područja Đakova, tri s područja Osijeka, a jedna iz Belog Manastira. U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirano je 28 pacijenata, od kojih se jedan nalazi na respiratoru. Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za 16 novih kontakata oboljelih osoba pa se trenutno na području županije u samoizolaciji nalazi ukupno 214 osoba. Policija u posljednja 24 sata nije zaprimila ni jednu dojavu o kršenju samoizolacije, a u 26 samoinicijativnih provjera nije utvrdila kršenje te mjere.

Pročitajte više