U Istri nakon tjedan dana nije zabilježen nijedan novi slučaj koronavirusa

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

U ISTARSKOJ županiji u nedjelju, nakon tjedan dana, nije zabilježen ni jedan slučaj zaraze koronavirusom, a u međuvremenu je izliječeno 14 osoba, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite. 

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 106 uzoraka briseva na covid-19 i svi su negativni te nema novozaraženih. U međuvremenu je izliječeno 14 osoba dok se u mjerama samoizolacije trenutno nalazi 191 osoba", izvijestio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Povoljno stanje koje će ovisiti samo o ponašanju građana

"Sustav odlično funkcionira, imali smo neke pojedinačne proboje korone i nekoliko žarišta, no sve je pravovremeno sanirano. Međutim ovo povoljno stanje može se u kratkom vremenu pogoršati ako se građani ne pridržavaju pravila, uputa i preporuka našeg Stožera", naglasio je Kozlevac dodavši kako je i trend izliječenih dobar kao i osoba u samoizolaciji. Prije prije dva dana bilo ih 216, u subotu 197, a u nedjelju je u samoizolaciji u Istri bila 191 osoba .

Trenutno je 101 korona pozitivna osoba, od čega ih je 79 u samoizolaciji, a 22 u Općoj bolnici Pula. Nijedna osoba nije na respiratoru i većina ih ima stabilnu kliničku sliku. 

"Opuštanja nema, tražimo odgovornost pod svaku cijenu. Kad se tako ponašamo, dobri će nas rezultati nagraditi", poručio je Kozlevac. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više