Danas najviše zaraženih na području Vukovara i Splita. Umrle četiri osobe

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

NACIONALNI stožer civilne zaštite objavio je najnovije podatke o koronavirusu u Hrvatskoj.

U nastavku prenosimo njihovo priopćenje:

"U protekla 24 sata zabilježeno je 36 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 738.

Među njima je 131 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 6 pacijenata. 

Četiri su osobe preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 5260 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 149 preminulo, a 4373 se oporavilo.

U samoizolaciji su trenutno 2662 osobe. 

Do danas je ukupno testirano 121 320 osoba, od toga 984 u posljednja 24 sata".

STANJE PO ŽUPANIJAMA 2. 8. 2020.

 • Istarska: 0 novih
 • Primorsko-goranska: 0 novih
 • Bjelovarsko-bilogorska: 0 novih
 • Vukovarsko-srijemska: 26 novih
 • Brodsko-posavska: 3 nova
 • Osječko-baranjska: 1 novi
 • Karlovačka: 0 novih
 • Zagrebačka: 1 novi
 • Varaždinska: 0 novih
 • Grad Zagreb: 8 novih
 • Virovitičko-podravska: 0 novih
 • Šibensko-kninska: 0 novih
 • Splitsko-dalmatinska: 11 novih. 2 preminulih
 • Krapinsko-zagorska: 0 novih
 • Koprivničko-križevačka: 0 novih
 • Zadarska: 1 novi

>> RAZVOJ DOGAĐAJA MOGLI STE PRATITI NA INDEXU

13:26 Jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom na zadarskom području, stariji muškarac s otoka Vira,  izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite Zadarske županije.

Kontakti zaraženog muškarca se utvrđuju.

Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 104 uzorka, na Covid odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirano je troje pacijenata, a u samoizolaciji je 145 osoba.

U protekla 24 sata službenici PU zadarske evidentirali su jedno kršenje propisane samoizolacije.

13:19 U Koprivničko-križevačkoj županiji sedmi dan zaredom nema zabilježenih novih slučajeva bolesti covid-19. Na području županije pet je aktivnih slučajeva pozitiviteta na koronavirus, a od početka epidemije ukupno je zabilježeno 106 slučaja oboljenja.

12:45 Prema izvješću KBC-a Split preminule su dvije muške osobe, jedna  stara 78 godina i druga stara 51 godinu. Osobe su uz nekoliko teških kroničnih bolesti bile pozitivne i na covid infekciju. Obje preminule osobe su bile na respiratoru. Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 396 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije danas je 11 novooboljelih osoba pozitivno na covid infekciju i to iz Splita 1 osoba, iz Imotskog 2 osobe, iz Omiša 1 osoba, iz Sinja 1 osoba, iz Trilja 1 osoba, iz Vrlike 1 osoba, iz Dugog Rata 1 osoba, iz Gradca 1 osoba, iz Hrvaca 1 osoba i iz Prgometa 1 osoba. Uz 11 novooboljelih pozitivne su i dvije osobe s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Od ukupno 11 novooboljelih njih 6 su kontakti prethodno oboljelih dok se ostalih 5 epidemiološki obrađuju. Od ukupnog broja obrađenih  uzoraka njih 54 su iz Centra za rehabilitaciju u Vrlici od kojih je pozitivna 1 osoba dok se ostali uzorci obrađuju i čiji se rezultati nalaza očekuju sutra. 532 osobe nalaze se u samoizolaciji. 19 pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split.

12:40 Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nisu evidentirane nove osobe zaražene koronavirusom. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko-zagorske županije je 13.

12:36 U Šibensko-kninskoj županiji nema novih oboljelih.

12:30 Na području Virovitičko-podravske županije od 50 osoba koliko ih je testirano, nitko nije novozaražen virusom SARS-CoV-2. Broj trenutno aktivnih slučajeva na području Virovitičko-podravske županije je sedam.

12:13 U gradu Zagrebu je u posljednja 24 sata osam novih pozitivnih na koronavirus. Nema novih zaraženih u privatnom Domu za starije gdje se jučer pojavio virus.

11:47 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema zabilježenih novih slučajeva zaraze koronavirusom. I dalje se u Varaždinskoj županiji vodi deset aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom od kojih su četiri osobe smještene u Općoj bolnici u Varaždinu, a šestero osoba je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

11:23 Na području Zagrebačke županije jedna je osoba oboljela od jučer, a pet osoba je izliječeno. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivan 41 slučaj. Do sada je ukupno izliječeno 198 osoba, a 11 ih je preminulo.

11:22 U Karlovačkoj županiji nema novozaraženih osoba koronavirusom.

Jučer testirano 68 osoba, u OB Karlovac 44, u OB Ogulin 24 i svi su nalazi negativni, uključujući djelatnike Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije koji su testirani kao mogući kontakti prije zaražene osobe. 

I dalje je broj do sada oboljelih na području županije 98. Na bolničkom liječenju u OB Karlovac je jedna (1) osoba. U samoizolaciji se nalaze 34 osobe.

10:24 Tijekom posljednja 24 sata Klinički bolnički centar Osijek testirao je 266 pristiglih uzoraka, od kojih je jedan bio pozitivan. Riječ je o osobi s područja Ispostave Našice. U KBC-u Osijek hospitalizirano je 28 osoba od kojih je jedna i dalje na respiratoru. 13 novih kontakata je stavljeno u samoizolaciju.

10:19 U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđene su tri (3) nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2.

Treći je to dan zaredom s po 3 novozaražene osobe u Brodsko-posavskoj županiji. Dvije su osobe kontakti već od ranije potvrđenih pozitivnih osoba, dok se za treću osobu vrši epidemiološka obrada kako bi se utvrdilo gdje je zaražena. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 165.

Aktivnih slučajeva je 13 od čega su 4 osobe hospitalizirane (1 osoba više u odnosu na prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije trenutno se nalazi 66 osoba (18 osoba više u odnosu na prethodni dan).

9:59 U Vukovarsko-srijemskoj županiji zabilježeno je 26 novih pozitivnih osoba na covid-19 (13 iz Vinkovaca, 6 iz Cerne, 1 iz Komletinaca, 1 iz Otoka, 1 iz Privlake, 2 iz Vukovara, 2 iz Županje).

Trenutno je u županiji 8 osoba hospitalizirano zbog covid-19 bolesti.U protekla 24 sata testirane su 93 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 5683.

9:44 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. U protekla 24 sata testirano je 37 osoba i svi nalazi su negativni, a stigli su nalazi i za 16 osoba testiranih u petak, također negativni.

Na području županije trenutno je 18 osoba oboljelih od koronavirusa. U našoj županiji u samoizolaciji nalazi se 68 osoba.

9:41 U Primorsko-goranskoj županiji danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

9:25 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 106 uzoraka briseva na covid-19. Svi su negativni, nema novozaraženih.

Izliječeno je 14 osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 191 osoba.

Pročitajte više

 

Pročitajte više