Policija u Vinkovcima utvrdila da je policajka opravdano pucala u provalnika trgovine

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

UNUTARNJOM kontrolom Policijske uprave vukovarsko-srijemske utvrđeno je da je policijska službenica iz opravdanog razloga prije dva dana u Vinkovcima pucala u 30-godišnjaka zatečenog u provali, izvijestila je u subotu ta PU .

PU vukovarsko-srijemska izvijestila je o dovršetku kriminalističke istrage nad 30-godišnjakom u kojega je, nakon što je zatečen u pokušaju provale, pucala policijska službenica, a koja je, kako je utvrđeno unutarnjom kontrolom to učinila iz opravdanog razloga.

Policija podsjeća kako je 30-godišnjak iz Vinkovaca 28. srpnja uhvaćen u provali u trgovinu u Vinkovcima te je pri bijegu napao policijsku službenicu iz ophodnje. Ona je upotrijebila vatreno oružje pri čemu je napadač zadobio prostrjelnu ranu te je hospitaliziran u bolnici.

"Proveden je obvezatni postupak MUP-a, točnije PU vukovarsko-srijemske, pri čemu je uporabu sredstava prisile (vatrenog oružja) policijske službenice nad 30-godišnjakom načelnik PU vukovarsko-srijemske ocijenio opravdanom", navode iz PU i dodaju kako je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da je 30-godišnjak počinitelj više kaznenih djela.

Naime, nekoliko sati prije negoli je uhićen u provali u Vinkovcima, u večernjim satima 27. srpnja, oko 23.30, 30-godišnjak je provalio u trgovinu mješovite robe u Gradištu, odakle nije ništa otuđio, a imao je i suizvršiteljicu, 29-godišnjakinju iz Đakova.

Istraživanjem je također utvrđeno da je u prvim satima 27. srpnja u Vinkovcima iz nezaključanog parkiranog teretnog vozila vinkovačkih registarskih oznaka otuđio žensku torbicu u kojoj su bili novci i osobni dokumenti vlasništvo 46-godišnjakinje iz Orolika.

Nakon što je otpušten iz bolnice, 30-godišnjak je uz kaznenu prijavu u subotu predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Pročitajte više

 

Pročitajte više