U Varaždinskoj županiji troje zaraženih, među njima mlađa majka i dijete

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

U VARAŽDINSKOJ županiji u posljednja 24 sata evidentirana su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u subotu Županijski stožer civilne zaštite te dodao da je među njima oboljela mlađa majka prethodno zaražene malodobne osobe te dijete pozitivnih roditelja. 

Majka je s djetetom smještena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Zaraženo je i još jedno dijete, s blagim simptomima, čiji su roditelji prethodno već registrirani kao pozitivni.

Zaražen i muškarac starije dobi, hospitaliziran zbog teže kliničke slike

Treća novooboljela osoba je muškarac starije životne dobi koji je bio u samoizolaciji kao kontakt asimptomatske pozitivne osobe, a zbog teže kliničke slike je hospitaliziran.

U Varaždinskoj županiji trenutno je aktivno 10 slučajeva zaraze koronavirusom, a četiri su osobe smještene u varaždinskoj Općoj bolnici, od toga dvije na bolničkom liječenju, a dvije na promatranju. Šest osoba izolirano je kod kuće pod aktivnim zdravstvenim nadzorom infektologa, izvijestili su iz Stožera.

Ukupno je dosad zabilježeno 65 slučajeva zaraze, a 12 osoba se Varaždinskoj županiji dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

"S obzirom na to da su nam novi pozitivni slučajevi iz samoizolacije i poznatih izvora zaraze, i dalje nam je epidemiološka situacija zadovoljavajuća unatoč rastućem broju", ističe se u priopćenju.

Pod mjerom samoizolacije trenutno je 30 osoba, a sve su kontakti potvrđeno zaraženih osoba.

Pročitajte više

 

Pročitajte više