Netko se zarazio na misi u Slavoniji, Stožer apelirao na ljude koji su bili na njoj

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

U BRODSKO-posavskoj županiji u subotu je troje novozaraženih koronavirusom, izvijestili su iz Županijskog stožera civilne zaštite i apelirali na sve koji su bili u srijedu na misnom slavlju u crkvi Presvetog Trojstva da iz predostrožnosti minimiziraju kretanje i veća druženja.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 163.

Aktivnih slučajeva je 13, od kojih su tri osobe hospitalizirane, a pod mjerom samoizolacije je 48 osoba.

Stožer zamolio ljude koji su bili na misnom slavlju da se samoizoliraju

"Sukladno zamolbi epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, Stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije obavještava i moli građane koji su 29. srpnja, u srijedu, bili na misnom slavlju u 18,30 sati u Crkvi Presvetog Trojstva (Velika crkva), da se u narednih 14 dana iz mjere predostrožnosti ponašaju odgovorno, minimiziraju kretanje i veća druženja s drugim osobama te da se, ako osjete bilo kakve respiratorne simptome, odmah jave svom obiteljskom liječniku", stoji u priopćenju.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću covid-19.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, stoji u priopćenju.

Pročitajte više

 

Pročitajte više