Premiership

Duff: Slinio sam gledajući Fergusona, zato me nije ni doveo

Foto: EPA

NEKADAŠNJI nogometaš Chelseaja Damien Duff ispričao je anegdotu iz svoje karijere kada ga je Manchester United želio dovesti. 

Bivši reprezentativac Republike Irske u ljeto 2003. godine pojačao je Chelsea, a prije toga za njega se zanimao klub s Old Trafforda. Duff je imao sastanak s Fergusonom i smatra je upravo taj sastanak razlog zbog kojeg nije potpisao za United.

Naime, ovaj krilni napadač imao je sastanak s Fergusonom u kući Unitedovog tadašnjeg ekonoma Alberta Morgana, a na tom sastanku bio je previše nervozan.

"Sreo sam Fergusona i pričao s njim. Kada provedeš vrijeme s njim i kada razgovarate o nogometu, odmah želite igrati za njega. Mislim da sam bio preskup i da je imao bolja krila od mene. Sreli smo se u kući klupskog ekonoma. Mislim da je Fergie sve poslove radio u Albertovoj kući", prisjeća se Duff.

"Jedva sam progovarao"

Na tom sastanku jedva je progovarao jer se jako divio najvećem treneru u povijesti Manchester Uniteda i jednom od najvećih u povijesti nogometa.

"Nisam progovorio dva ili tri sata. Još uvijek sam bio beba, imao sam 21 ili 22 godine. Samo sam zurio u njega. Vjerojatno sam slinio. Mama mi je obukla košulju i kravatu. Bio sam pristojno odjeven. Izgledao sam kao k****. Zbog toga me vjerojatno nije doveo. Samo sam slinio gledajući u njega", govorio je Duff.

U tom periodu Duff je bio igrač Blackburna i privukao je pažnju Uniteda, Liverpoola i Chelseaja. Na kraju je prešao u Chelsea s kojim je osvojio dva naslova engleskog prvaka. Kasnije je igrao za Fulham, Melbourne City i Shamrock Rovers.

Pročitajte više