PAUL POGBA

Do jučer je bio otpisan, a sada postaje najplaćeniji igrač Premiershipa

Foto: EPA

PRIJE otprilike godinu dana Paul Pogba je izrazio želju za odlaskom iz Manchester Uniteda. Struka, mediji i navijači nisu bili nimalo zadovoljni njegovim igrama i plaćom od 15 milijuna funti godišnje.

Solskjaer je prezadovoljan Pogbom otkad se vratio nakon ozljede

Danas je priča sasvim drugačija. United je u sjajnoj formi i najbolja je momčad lige nakon pauze, a velike zasluge za to idu Pogbi koji je ponovno sjajan. Naklapanja o njegovom prelasku u Juventus ili Real Madrid polako padaju u drugi plan, a Pogba je izjavio kako se sjajno osjeća u Engleskoj.

Engleski Sun donosi vijest kako su njegove partije impresionirale gazde na Old Traffordu te bi Pogba trebao potpisati novi petogodišnji ugovor koji bi trebao biti i novčano podebljan te bi Pogba s povišicom mogao zarađivati oko 20 milijuna funti godišnje. To znači da bi mu tjedna plaća iznosila oko 400 tisuća funti.

To bi ga učinilo najplaćenijim igračem Premiershipa, a trenutno tu poziciju drži Unitedov golman David De Gea. Pogbin trenutni ugovor s Unitedom traje još godinu dana uz opciju automatskog produživanja na još jednu godinu, a očekuje se kako će novi ugovor biti potpisan do kraja trenutne sezone.

Pogba je propustio veći dio sezone zbog ozljede gležnja, ali je po povratku postao jedan od najbitnijih i najboljih klupskih igrača. Trener Ole Gunnar Solskjaer zadovoljan je onime što Pogba prikazuje te se nada kako će Francuz u narednim godinama do kraja realizirati ogromni talent.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više