LIGE PETICE

Gazzetta: Milan je mašina za golove. Glavni razlog za to je Ante Rebić

Foto: EPA

ANTE REBIĆ pruža sjajne predstave za Milan koji je u posljednjih pet kola Serie A zabilježio četiri pobjede i jedan remi.

Hrvatski ofenzivac svoj prvi ligaški susret za Milan odigrao je sredinom rujna prošle godine, ali sve do siječnja čekao je na prvi ligaški gol.

Rebić je bio bez pogotka u prvih osam nastupa za momčad sa San Sira, a onda je u 12 utakmica postigao čak 10 golova.

Rekordni Rebić

Dakle, u drugom dijelu sezone postigao je 10 golova i po tome je, uz Carlosa Baccu, najbolji napadač Milana u posljednjih pet godina.

Prepoznala je to i Gazzetta koja je posvetila tekst u kojem je opisala kako igra Ibrahimovićev i Rebićev Milan te zaključila kako onaj anemični s početka sezone više ne postoji.

"Zaboravite anemični Milan s početka sezone, onaj koji se mučio prije dolaska Ibrahimovića i buđenja Rebića. Post-covid Milan je zabio 20 golova, više su zabili samo Atalanta s 24 i Sassuolo s 21 golom", piše Gazzetta.

Velika prilika za Rebića

Rebić ima veliku šansu da postane i najbolji Milanov napadač u drugom dijelu sezone i kada se pogleda period od posljednjih 10 godina.

Više od 10 golova u drugom dijelu sezone tijekom posljednjih 10 godina za Milan postizali su samo Mario Balotelli (12 golova u sezoni 2012./2013.) i Zlatan Ibrahimović (14 golova u sezoni 2011./2012.). 

Pročitajte više