Žena u pulskoj policiji odbila staviti masku pa divljala i lupala glavom o zid

Slika je ilustrativnog karaktera, nema nikakve veze s događajima iz teksta Ilustracija: Milan Sabic/PIXSELL

U ZGRADI policije u Puli u utorak ujutro je došlo do incidenta, javlja Glas Istre. Onamo je ušetala 55-godišnjakinja koja je odbila na ulazu dezinficirati ruke i staviti masku, a kad ju je policajac opomenuo da je to pravilo ulaska u zatvorene prostorije, počela je drama.

Žena je bila, kako kažu svjedoci, jako glasna i bezobrazna, a u jednom trenutku je čak i lupala glavom o zid. Policajac ju nije nikako uspijevao smiriti pa je stiglo pojačanje. Kako se gospođa i dalje nije željela stišati, policajci su bili prisiljeni staviti joj lisice.

To su potvrdili i iz tamošnje policije.

"U utorak oko 9 sati, u holu za upravne poslove u zgradi Policijske uprave u Puli, 55-godišnja hrvatska državljanka je na naročito drzak način narušavala javni red i mir. Žena je ušla u zgradu iako nije bila naručena za obavljanje upravnih poslova te je zaobišla građane koji su čekali u redu. Kada ju je policijski službenik upozorio da je dužna pridržavati se epidemioloških mjera i reda stranaka, počela je vikati i time stvorila nelagodu kod prisutnih građana i djelatnica na šalterima. Žena se nije smirila ni nakon upozorenja policijskog službenika, već je nastavila vikati i raznim pogrdnim riječima omalovažavati djelatnike policije, a potom je pokušala pobjeći iz zgrade. Policijski službenici priveli su je uz primjenu sredstava prisile te su je uz optužni prijedlog, radi prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, doveli na nadležni sud, koji joj je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od četiri dana. Tijekom postupanja ni 55-godišnjakinja ni policijski službenici nisu zadobili ozljede", kaže Suzana Sokač, glasnogovornica PU istarske.

Agresivno ponašanje nastavilo se i na sudu

Agresivno ponašanje se, doznaje Glas Istre, nastavilo i pred sutkinjom Prekršajnog suda i jednostavno nije bilo načina da se ženu smiri i privoli na razuman razgovor. Zato je zatraženo i mišljenje psihijatra, a neslužbeno se doznaje da je na temelju datog mišljenja gospođa jučer prebačena iz pulskog zatvora u zatvorsku bolnicu u Zagrebu. Policijska uprava istarska do sada nije imala nikakvih postupanja u vezi s nenošenjem zaštitnih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti covid-19.

Žena se navodno u MUP došla požaliti da joj prethodno nisu dozvolili ući bez maske u jednu trgovinu.

Pročitajte više