HRVATSKI NOGOMETAŠI

Vukušić o epizodi u Sloveniji: Mogao sam završiti karijeru

Foto: Olimpija Ljubljana Facebook

ANTE Vukušić, 29-godišnji hrvatski napadač, igra nogomet života u slovenskoj ligi. Njegova Olimpija vodi mrtvu trku s Celjem za naslov prvaka, a on je s 26 golova prvi strijelac lige.

U nedavnom intervjuu za Index prisjetio se svog puta od Hajdukovog "Sinjskog dijamanta", preko zaborava, do vrhunca karijere. Uoči današnjeg gostovanja u Muri Vukušić je za slovenske medije otkrio kako je prošle godine skoro završio u klubu protiv kojeg danas igra. 

"Bio sam bez kluba, a moj susjed iz Sinja Špiro Peričić (današnji igrač Maribora) tada je igrao za Muru. Bilo je ljeto 2018. godine i zvao me i rekao kako je pričao s trenerom Antom Šimundžom. Dogovorio je da dođem na probu nekoliko dana kako bi procijenili jesam li spreman i kako bih odigrao utakmicu. Odbio sam tu ponudu. Bio je početak priprema, nisam bio spreman i bilo me strah ozljede. Što bih onda? Mogao sam se komotno vratiti kući i završiti karijeru", rekao je Vukušić.

Na kraju je dodao kako je ponudio Muri nešto drugo, ali oni su odbili: "Htio sam da potpišemo ugovor na jednu godinu, čisto kao formalnost, pa da vidimo nakon toga gdje stojimo i jesmo li zadovoljni. Oni na to nisu pristali i tako sam otišao u Krško."

Tri kola prije kraja prvenstva, Olimpija ima isti broj bodova kao i Celje, uz utakmicu manje. S tri pobjede do kraja su sigurni prvaci, a Vukušić bi s nova četiri gola stigao do okruglih 30 u sezoni čime bi postavio rekord slovenske lige u povijesti. Dosadašnji rekorder je Zoran Ubavič koji je u sezoni 1991./1992. postigao 29 golova.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više