KORONAVIRUS U SPORTU

Koronavirus se pojavio u futsalu. Evo što o tome kaže HNS-ov čovjek za futsal

Screenshot: Twitter

RANIJE danas objavljeno je kako je jedan igrač futsal kluba Murter pozitivan na koronavirus. Zbog toga je niz futsal igrača i djelatnika u samoizolaciji.

Za komentar ovog slučaja kontaktirali smo predsjednika Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku Ileta Topuzovića.

"Sve mjere koje su trebale biti poduzete s naše strane su poduzete, javno zdravstvo je preuzelo postupanje, a jedan igrač je pozitivan na koronavirus. On nije imao temperaturu prvog dana utakmice. Mi smo igračima mjerili temperaturu na utakmici, ali nije bilo preporuka da se oni moraju i testirati", rekao nam je Topuzović. 

Prvi slučaj koronavirusa u futsalu

Podsjetimo, Murter je 3. srpnja u Sutinskim vrelima otvorio drugoligašku Ligu za prvaka dvobojem protiv Novog Marofa, a prije dva dana danas zaraženi igrač imao je blago povišenu temperaturu te se osjećao slabo. No liječnik je tom igraču dozvolio odlazak u Zagreb, a osjećaj slabosti i umora nagnao je igrača da obavi serološko testiranje čiji je nalaz bio negativan.

Dan nakon dvoboja protiv Novog Marofa Murter je igrao protiv Osijeka, čime su otočani zaključili svoj dolazak u Sutinska vrela. U četvrtak 9. srpnja Murter je u solinskoj Bilankuši igrao dvoboj dodatnih kvalifikacija za popunu 1. HMNL protiv splitskog Universitasa, a danas zaraženi igrač tada se osjećao dobro te je nastupio na toj utakmici. Sutradan je počeo gubiti osjet okusa i mirisa te je u ponedjeljak podvrgnut testiranju na koronavirus koji se pokazao pozitivnim.

 

 

Pročitajte više