HRVATSKI NOGOMETAŠI

Red Bull Salzburg potpisao novi ugovor s mladim hrvatskim talentom

Foto: Twitter Red Bull Salzburg

LUKA Sučić, 17-godišnji vezni igrač, danas je produžio ugovor s Red Bull Salzburgom, aktualnim prvakom Austrije. 

Novi ugovor potpisan je na četiri godine, a za njega su zaslužne sjajne Sučićeve igre u Lieferingu, razvojnoj momčadi Red Bulla. Ove sezone je u njihovom dresu u drugoj austrijskoj ligi ubilježio četiri gola i pet asistencija u 14 nastupa. Posebno je oduševio u juniorskoj ligi prvaka, gdje je za mladu momčad Red Bulla zabio pet golova u osam utakmica, uz jednu asistenciju.

„Luka igra odlično i jako mu odgovara način igre naše akademije. Jako ga cijenimo i sretni smo što ostaje s nama“, rekao je za klupske stranice Christoph Freund, sportski direktor kluba. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali kompilaciju njegovih poteza možete pogledati OVDJE.

Sučić je izrazio zadovoljstvo novim ugovorom: "Sretan sam što vjeruju u mene. Sad je na meni da se pokažem i da u ove četiri godine svi vide što mogu. Cilj mi je doći do prve momčadi."

Sučić je rođen  8. rujna 2002. u Linzu. Standardni je član hrvatske U-19 reprezentacije u kojoj je, uz Dinamovog Joška Gvardiola i Hajdukovog Marija Vuškovića, najskuplji igrač kojeg izbornik Josip Šimunić ima na raspolaganju.

Pročitajte više