ALEN BABIĆ

Hrvat ponovno u kampu jednog od najboljih boksača na svijetu, nada se velikoj borbi

Foto: Instagram

ALEN Babić, jedan od najboljih hrvatskih boksača, zbilja nije imao sreće prethodnih mjeseci. Član Boksačkog kluba Leonardo iz Zagreba (pod vodstvom Leonarda Pijetraja) dvaput je dogovarao borbe od ožujka, a obje priredbe su otkazane zbog koronavirusa. 

Babić se trenutno nalazi u Portugalu gdje je jedan od glavnih sparing partnera Dilliana Whytea, sjajnog britanskog boksača koji se priprema za veliku borbu protiv Aleksandra Povetkina koja će se održati 22. kolovoza. Whyte je prema mediju The Ringe, jednom od najutjecajnijih u svijetu boksa, trenutno treći najbolji teškaš na svijetu. U karijeri ima 28 pobjeda i jedan poraz, onaj protiv Anthonyja Joshue, i privremeni je prvak po WBC organizaciji.

Whyte i Babić nisu samo trening partneri već je britanski boksač i Babićev menadžer. Prema izvorima iz boksačkih promocija, Whyte navodno pokušava dogovoriti Babiću borbu na istom eventu na kojem se i on bori što bi hrvatskom borcu svakako bio veliki zamah u karijeri. Poruka na Instagramu u kojoj hvali "Savagea" (Babićev nadimak) sugerira kako ćemo Babića uskoro gledati u velikoj borbi.

Alen Babić u profesionalnoj karijeri ima tri pobjede iz tri borbe. Sve tri ostvarene su nokautom.

Pročitajte više