LIGE PETICE

Trebao bi naslijediti Tottija, ali njemu se ne igra. Suigrači su ga zato uzeli na pik

Foto: EPA

NICOLO ZANIOLO jedan je od najtalentiranijih europskih nogometaša. No 21-godišnji veznjak Rome ima problema s ponašanjem i poštivanjem kluba čije boje brani. Već je i prije bilo sličnih incidenata, a najnoviji se dogodio jučer nakon pobjede 2:1 nad Veronom.

Ušao je u igru u drugom poluvremenu i razljutio suigrače

Naime, Zaniolo je ušao u igru umjesto Lorenza Pellegrinija u 66. minuti i nije bio oduševljen zbog toga, kao ni njegovi suigrači kad su vidjeli kako se ponaša na terenu. Nakon završetka utakmice kamere su uhvatile Gianlucu Mancinija kako Zaniolu drži bukvicu, a pridružio mu se Jordan Veretout.

Sve se nastavilo na konferenciji za novinare, kada se na Zaniola osvrnuo i trener Rome Paulo Fonseca.

"Mancini je u pravu, Zaniolo se mora više truditi. Mora shvatiti da kad uđe u igru, da treba pomoći momčadi, a to ovaj put nije učinio. Nije mi se svidjelo njegovo ponašanje", oštro je rekao Fonseca.

Ranieri: Zaniolo nije Tottijev nasljednik

Zaniolo je već i prije pravio probleme. Nakon što je eksplodirao svojim igrama kod Eusebija Di Francesca, u Romu je stigao Claudio Ranieri koji je Zaniola posjeo na klupu i javno poručio: "Zaniolo nije nasljednik Francesca Tottija!" Zaniolo je bio problematičan i u mladoj talijanskoj reprezentaciji pa ga je prošlog ljeta tadašnji izbornik Luigi Di Biagio izbacio iz momčadi zbog nedoličnog ponašanja na Europskom prvenstvu.

"Mi smo momčad, postoje pravila. Ako se ona prekrše nekoliko puta, ponavljam, nekoliko puta, onda šef mora reagirati. Moja obaveza je ne samo trenirati, već i odgojiti te igrače", rekao je tada Di Biagio.

Pročitajte više