regija

Musliman koji se glupo šalio o Mladiću: Život mi je uništen, strah me za roditelje

Foto: Facebook

BELMIN HALILOVIĆ, 23-godišnji branič, prije šest dana potpisao je ugovor s Alfa Modričom, klubom iz Republike Srpske.

Musliman u šali veliča najvećeg krvnika muslimana

Međutim, prije dva dana taj klub iz srpskog dijela BiH raskinuo je ugovor s muslimanskim nogometašem zbog poruke u kojoj je on veličao srpskog ratnog zločinca Ratka Mladića, zloglasnog upravo po zločinima nad muslimanima - Bošnjacima i to posebno u Srebrenici.

Screenshot s Halilovićevom porukom i njegovom fotografijom na kojoj pozira u majici s motivima Republike Srpske i "šaljivom" porukom "Živio Ratko Mladić", počeo je kružiti društvenim mrežama upravo na 11. srpnja, dan kada je 1995. pala Srebrenica i počeo pokolj Srba pod Mladićevim zapovjedništvom nad muslimanima. Halilović je odmah obrisao profile s društvenih mreža, a ekspresno se oglasila i Alfa Modriča priopćenjem da je Halilović dobio otkaz nakon samo četiri dana.

Srpski klub odmah otpisao nogometaša koji veliča srpskog zločinca

"Zbog kršenja klupske discipline i nanošenja štete ugledu kluba, klub je odlučio raskinuti ugovor s ovosezonskim pojačanjem Belminom Halilovićem. Klub se ograđuje od takvih i sličnih stvari, te od svojih članova zahtijeva da se isključivo koncentriraju na sport i profesionalne obaveze koje nogomet nosi", stoji u priopćenju Alfa Modriče.

Halilović se javio redakciji portala klix.ba, koja je objavila priču o njegovoj gluposti: "Kriv sam i ispričavam se svima koje sam uvrijedio ovom neslanom šalom. Ružno je to što sam uradio, ali stvarno nisam nikada imao mrlju u svojoj karijeri. Ne mogu vjerovati što mi se dešava", govori Halilović i objašnjava kako je došlo do priče koja je snažno odjeknula u BiH i u susjednim zemljama:

"Prijatelj mi je uništio život, ali ne želim ja njegov"

"Prijatelj me izdao za pare. Uvijek smo se šalili, on je, recimo, kao Srbin pjevao pjesmu Halida Bešlića 'Sarajevo, grade moj', ali ako je on meni uništio život, ja ne želim njemu. Što se konkretno ovoga tiče, to je bila interna šala. On je meni poslao nešto vezano za Nasera Orića (zapovjednika obrane Srebrenice, op.a.) i u nastavku zezancije sam ja njemu poslao ovo za Ratka Mladića."

"Karijeru mi je upropastio dvojac koji me ucjenjivao"

Halilović kaže kako je njegov prijatelj, kojem ne želi otkriti identitet kako bi ga zaštitio, poruke proslijedio Jasminu Memiševiću i Danielu Pavloviću Dancu. "Njih dvojica su ovo iskoristili protiv mene. Svjesno su mi namontirali. Oni su me doveli u Modriču i onda su tražili novac od mene. Kada nisam pristao na to, zaprijetili su mi da će mi uništiti karijeru i tako je sve ovo nastalo. Povrh svega, poruka je objavljena baš za 11. srpnja iako je nastala deset dana ranije. Na kraju krajeva, i moj otac je bio pripadnik Armije BiH", kaže Halilović.

"Strepim zbog svojih roditelja"

Ne umanjuje svoju grešku, ali ne želi da njegova obitelj ispašta zbog toga. "Ne može mene nitko oprati. Svoj život sam uništio, obilježen sam za čitav život, ali strah me za moju obitelj. Strepim zbog svojih roditelja. Moja obitelj nije kriva za to što sam ja uradio. Sarkazam je bio u pitanju, neslana šala i sada se ne smijem vratiti u Sarajevo. Ispričavam se svima, nisam imao namjeru bilo koga uvrijediti", poručio je Halilović.

Pročitajte više