LIGE PETICE

Novo pojačanje Borussije: PSG je htio da igram za kikiriki

Foto: EPA

THOMAS MEUNIER opleo je po svom bivšem klubu PSG-u. Belgijski branič prešao je ovog ljeta iz Pariza u Dortmund bez odštete, a sad je javno prozvao sportskog direktora PSG-a Leonarda.

Meunierov ugovor s PSG-om istekao je u lipnju te je odmah bilo objavljeno gdje će nastaviti karijeru. Borussia je bila voljna pustiti ga da odigra završni turnir Lige prvaka u kolovozu, želio je to i Meunier, ali...

Leonardo je sve kriv?

"Paris je kontaktirao Borussiju, ali nisu htjeli ništa platiti, što je naravno potpuno nemoguće. Imajući u vidu da sam ja već igrač Borussije, morali bi platiti bar za osiguranje i posudbu", rekao je Meunier u razgovoru za njemačku agenciju dpa.

"Da budem jasan, Leonardo nikad nije probao postići dogovor s Borussijom, a kamoli sa mnom. Želio je da igram gotovo besplatno, za kikiriki", otkrio je Meunier.

PSG: Nije želio produžiti ugovor. Neka pazi što priča

Naravno, PSG ima svoju stranu priče. Klub tvrdi da je Meunier odbijao produžiti ugovor.

"Ja sam prvi tražio da mi se produži ugovor za srpanj i kolovoz, ali je Leonardo okolo govorio da sam odbio. To jednostavno nije istina. Pismeno su obavijestili mog odvjetnika da više nisam dobrodošao u PSG-u. Naravno, to mi prije toga nitko nije rekao. Rekli su mi da se klonim klupskih prostorija do kraja ugovora. Preko odvjetnika sam im odgovorio da mi moraju osigurati uvjete za trening. Tražio sam da mi se to omogući u vremenu u kojem ne bih nikome smetao", dodao je 28-godišnji belgijski bek.

Stigao je odgovor s Parka prinčeva.

"U telefonskom razgovoru rekli su mi da pazim što pričam. Potpuno su izgubili dodir sa stvarnošću", zaključio je Meunier.

On je prije PSG-a igrao za Club Brugge i Virton. Za reprezentaciju Belgije dosad je odigrao 40 utakmica i zabio sedam golova, od kojih je najvažniji onaj Englezima u utakmici za treće mjesto na SP-u 2018. u Rusiji.

Pročitajte više