Objavljeno tko će biti u novoj vladi: Fuchs preuzima Ministarstvo obrazovanja

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

POSLJEDNJIH dana se pojavljuju razne informacije o novoj vladi Andreja Plenkovića.

Plenković danas ide kod Milanovića po mandat za sastavljanje vlade, a N1 neslužbeno doznaje novi sastav vlade.

Pišu kako će se sastojati od 16 ministarstava, odnosno četiri manje nego do sada.

Horvat ipak ostaje ministar

Ministarstvu gospodarstva pripojit će se energetika i zaštita okoliša, a ministar ovog megaministarstva bit će Tomislav Ćorić, očito osoba od velikog povjerenja Andreja Plenkovića.

Dosadašnji ministar gospodarstva Darko Horvat ipak će ostati u vladi, ali na drugačijoj poziciji. Vodit će objedinjeni resor graditeljstva i državne imovine.

Ministar ostaje i dosadašnji ministar državne imovine Mario Banožić. On će voditi Ministarstvo obrane nakon što je odlučeno da ipak neće doći do spajanja resora obrane i branitelja. Na čelu Ministarstva branitelja i dalje ostaje Tomo Medved, koji postaje i potpredsjednik vlade.

Javljaju i kako se spajaju ministarstva uprave i pravosuđa te kako postaju jedno ministarstvo, a na čelu objedinjenog ministarstva bit će Ivan Malenica.

Bedeković i Cappelli idu u sabor

Vili Beroš ostaje ministar zdravstva, a Josip Aladrović ostaje na čelu Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Vesna Bedeković ponovno odlazi u sabor, a ministarstvo koje je do sada vodila dijeli se na više dijelova, točnije dva ili tri.

Objedinit će se turizam i sport, a kandidatkinja za ministricu jest Nikolina Brnjac, dosadašnja državna tajnica u MVEP-u. Ipak, to još nije definirano. Bivši ministar turizma Gari Cappelli tako odlazi u sabor.

Gordan Grlić Radman ostaje ministar vanjskih poslova, a kandidatkinja za ministricu regionalnog razvoja i fondova Europske unije jest Nataša Tramišak, no i to se još uvijek razmatra.

Obuljen Koržinek ostaje ministrica, Fuchs postaje ministar znanosti i obrazovanja?

Ministarstvo kulture i dalje ostaje u rukama Nine Obuljen Koržinek, a tom se resoru pripaja i segment medija. Marija Vučković ostaje ministrica poljoprivrede.

Zdravko Marić, Davor Božinović, Oleg Butković ostaju svatko na svojoj dosadašnjoj funkciji, redom Ministarstvo financija, MUP i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Radovan Fuchs, javlja N1, postaje ministar znanosti i obrazovanja.

Pročitajte više