GNK Dinamo

Otkriveno kako je Dinamo ostao bez Keka, šef slovenskog saveza objavio sve

Foto: EPA

MATJAŽ KEK ipak neće biti dugoročno rješenje za Dinamo. Izbornik Slovenije i jedan od najboljih trenera HNL-a svih vremena ima čvrst dogovor sa Slovenskim nogometnim savezom i neće ga raskinuti. Dogovorio je odlične uvjete za posao u Dinamu, ali uvjeti iz ugovora sa Slovenijom još su jači. Dinamo je Keku nudio 800 tisuća eura po sezoni, slovenski savez to ne može pratiti, ali ima adute u ugovoru koji Keka veže za reprezentaciju do 2022. godine po aktualnom ugovoru. 

Sinoć je predsjednik Nogometnog saveza Slovenije Radenko Mijatović objavio da Kek ostaje izbornik. To je rezultat sastanka bivšeg trenera Rijeke i prvog čovjeka slovenskog nogometa. Iako postoji opcija da isti trener vodi reprezentaciju i klub, ta opcija ne igra ni Dinamu ni Slovencima.

Mijatović: Presudio je dugoročni dogovor

Kek je prošlog tjedna, čim ga je Dinamo obavijestio da je prvi i jedini izbor za novog trenera te mu dao sjajnu ponudu, o tome javio poslodavcu. Mijatović mu je tada rekao kako savez želi da ostane izbornik i dao mu tjedan dana da razmisli o svojoj budućnosti. Na kraju su Kek i Mijatović postigli dogovor, a Dinamo nastavio tražiti novog trenera.

"Razlog je jednostavan, kad je Matjaž došao u reprezentaciju, htio je raditi na dulji rok. Želio je u sljedećem periodu stabilizirati igru reprezentacije. Mislim da je to jedini razlog, ovaj dugoročni dogovor i činjenica da želi voditi i dalje slovensku reprezentaciju. Pregovora nije ni bilo. Kek ostaje u reprezentaciji do 2024. godine, on će dovršiti ono što je započeo. Ovo je najbolje i za njega i reprezentaciju", objasnio je Mijatović zašto Kek ostaje na čelu reprezentacije.

"Naravno da je ovo bio veliki izazov za njega, da ide u najbolju momčad na našim prostorima, ali njegove su ambicije vezane uz reprezentaciju. Mislim da je to bila prava odluka i drago nam je da je tako odlučio."

Kek je jedan od najboljih trenera u povijesti HNL-a koji je Rijeku vodio od veljače 2013. do listopada 2018. S klubom je osvojio duplu krunu 2017. uz Kup i Superkup 2014., i upravo je on bio taj trenerski kapitalac kojeg traže u hrvatskom prvaku nakon odlaska Nenada Bjelice.

Pročitajte više