LIGE PETICE

Liverpoolu su se ovakvi debakli u obrani dogodili samo još jednom u Kloppovoj eri

Foto: Gulliver / Getty Images

ARSENAL - LIVERPOOL 2:1 u 36. kolu Premiershipa. Suvereni prvak poklonio je pobjedu domaćinu nevjerojatnim greškama inače bezgrešnih lidera obrane.

Najboljeg golmana i stopera Liverpool je platio ukupno 150 milijuna eura. Isplatio mu se svaki cent

Liverpool je prije dvije godine najproblematičnije pozicije u momčadi riješio tako što je za najboljeg golmana i stopera na tržištu platio ukupno 150 milijuna eura odšteta.

Alisson Becker i Virgil Van Dijk pokazali su se vrijednima bogatstva koje je za njih izdvojeno jer su bili temelj i ključni igrači momčadi koja je osvojila naslove prvaka Europe i Engleske. 

Čak i takvi defenzivni majstori dožive pomračenje uma. Ali ovako...

Međutim, čak i takvi velikani defenzive dožive blackout, ali protiv Arsenala on je bio doista nevjerojatan i k tome obostran.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku nevjerojatnih kikseva Van Dijka i Alissona kod Arsenala možete pogledati OVDJE.

Tako da su oni koji su Liverpoolu donijeli toliko toga Redsima oduzeli priliku da sruše rekord osvojenih bodova, koji od 2018. drži Manchester City koji je bio prvak sa 100 poena.

Stupovi obrane srušili Liverpoolov lov na rekordnu stotku

Liverpool je mogao pobjedom kod Arsenala ostati u prilici preskočiti City, ali trećim porazom u sezoni dva kola prije kraja ostao je na 93 boda. Tako da ni pobjedama u obje preostale utakmice neće doći do troznamenkastog broja bodova. 

Činilo se da će Liverpool srušiti rekord, jer je kod neuvjerljivog Arsenala poveo Maneovim golom u 20. minuti. Međutim, Alexandre Lacazette u 32. i Reiss Nelson u 44. minuti preokreću zahvaljujući kiksevima za kakve smo mislili da su nemogući Alissonu i Van Dijku. 

Niz negativnih rekorda inače sjajnih Liverpoolovih vođa obrane

Uostalom, potvrđuje to i njihova statistika. Arsenal je izjednačio nakon prve Van Dijkove greške koja je rezultirala golom suparnika još od ožujka 2019. Ovo mu je tek drugi takav kiks u 88 nastupa za Liverpool. 

Alisson je pobjednički gol Arsenalu poklonio također svojom prvom velikom greškom od ožujka 2019. Zanimljivo, tada su također on i Van Dijk teško griješili na istoj utakmici, protiv Fulhama. 

Bila je ovo večer povijesnih kikseva za Liverpool po još par pokazatelja. Od prosinca 2016. i West Hama nije im se dogodilo da na poluvrijeme odu u zaostatku nakon što su poveli. To je Redsima bila i zadnja utakmica da su u prvom poluvremenu skrivili dva gola suparnika. Sada su ponovili navedene "pothvate".

Nadalje, Arsenal je oba gola zabio s prva dva od ukupno samo tri udarca na gol na utakmici. Od 2003., otkada su dostupni podaci, Arsenal nikada nije do pobjede došao s manje udaraca na gol i nikada nije istovremeno suparnik više puta pucao na njegov gol, čak 21. 

Pročitajte više