dinamo traži trenera

ANKETA Koje opcije su Dinamu preostale nakon što ih je Kek odbio?

Foto: Hina/Pixell

MATJAŽ KEK neće biti novi trener Dinama. Bivši trofejni trener Rijeke ostat će izbornik Slovenije. Tu je vijest u srijedu navečer potvrdio Nogometni savez Slovenije što znači da će na Maksimiru morati krenuti u novu potragu za jakim imenom koje bi trebalo zamijeniti Zorana Mamića na kraju sezone.

Premda se činilo da su Kek i Mamići dogovorili sve, slovenski stručnjak ipak je odbio 800 tisuća eura koliko je navodno trebao zarađivati u Zagrebu i time doveo upravu Dinama u ozbiljne probleme.

U Dinamu su čekali teškaša i nadali se Keku

''Naš sljedeći trener bit će teškaš'', poručili su iz Dinama odmah nakon što su potjerali Igora Jovićevića. Na Maksimiru su tada računali da je dolazak Keka gotova priča jer su s njim bili u kontaktu već duže vrijeme i računali su da će jedan od najkarizmatičnijih i najboljih stručnjaka sjesti na klupu Modrih.

Kek je to odbio i sad ostaje pitanje tko će sjesti na vrelu klupu prvaka Hrvatske.

Prosinečki će biti slobodan ako ispadne u Turskoj

Nije tajna da je velika želja Zdravka Mamića Robert Prosinečki koji trenutačno vodi turski Kayserispor. Veliki Žuti nije želio otvoreno reći što misli o otvorenoj ponudi iz Zagreba jer vodi veliku borbu da zadrži prvoligaški status s Kayserisporom. U slučaju da ispadne, puno toga se otvara Dinamu. Prema pravilima u Turskoj strani treneri ne mogu voditi drugoligaške klubove i Prosinečki će u tom trenutku biti slobodan trener. Ipak, upitno je koliko bi legendarni igrač mogao trpjeti samovolju Zdravka Mamića. Poznavajući karakter Prosinečkog, ne vjerujemo da bi ta suradnja imala neku veliku budućnost.

Kovač je dobar s braćom Mamić

U krugovima bliskima Dinamu posljednjih se dana spominjalo i ime Nike Kovača, koji nakon otkaza u Bayernu nema angažman. No premda je bivši izbornik Hrvatske u dobrim odnosima s braćom Mamić, nerealno se čini da bi klupu Bayerna zamijenio onom Dinama.

Igor Bišćan, mlade snage ili vjerni brat Zoran

Navodno u Dinamu ne bi imali ništa protiv da na klupu sjedne i Igor Bišćan, izbornik mlade reprezentacije Hrvatske. Bišćan je mlad, studiozan i ozbiljan trener koji je svoj talent pokazao u Rudešu, Olimpiji i Rijeci. Svugdje je ostavio značajan trag, ali i ta solucija se čini neizvedivom ako znamo za burnu povijest odnosa između Bišćana i Mamića.

Iz prikrajka svoju priliku čeka i Željko Kopić, šef omladinske škole Dinama i nekadašnji trener Hajduka

Goran Tomić već godinama je u čekaonici Maksimira, ali trenutno s Lokomotivom lovi plasman u Ligu prvaka. Dinamo bi za njega bio izazov, iako je trenutak vrlo delikatan zbog stanja u HNL-u i povijesne šanse ekipe s Kajzerice. Među mladim licima ističe se izbornik mlade reprezentacije Igor Bišćan, a među slobodnim trenerima je i Siniša Oreščanin, koji je u Indexovoj anketi nedavno proglašen uvjerljivo najboljim trenerom Hajduka u posljednje dvije godine.

Ipak, neće biti nikakvo iznenađenje ako Zoran Mamić ostane i duže nego što su u klubu najavljivali. Ne postoji nitko kome Zdravko Mamić više vjeruje, vjeran je vojnik kluba, a sad ima i međunarodno iskustvo te malo tko poznaje bolje od njega maksimirske prilike.

Pročitajte više