Ipak nije otkazan: Pula film festival se odgađa, evo kad bi se trebao održati

Foto: FAH

OVOGODIŠNJI 67. Pulski filmski festival, koji se trebao održati od 18. do 26. srpnja, a koji je odlukom županijskog Stožera civilne zaštite zbog pogoršanja epidemiološke situacije s koronavirusom otkazan, odgođen je do početka rujna, izvijestili su u srijedu iz Pula film festivala.

Kako se navodi o priopćenju, odluka o tome da se 67. Pulski filmski festival odgađa do početka rujna donesena je danas na sastanku održanom u nazočnosti pulskog gradonačelnika Borisa Miletića, obnašatelja dužnosti istarskog župana Fabrizija Radina, ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr. Aleksandra Stojanovića, načelnika Stožera civilne zaštite Istarske županije Dina Kozlevca te pročelnika za kulturu Istarske županije Vladimira Torbice i ravnateljice Javne ustanove Pula film festivala Gordane Restović

"Želja je svih da se kontinuitet Festivala nastavi i da ovogodišnja selektirana produkcija bude kvalitetno prikazana. Ustanova će zajedno s umjetničkim ravnateljem predložiti Festivalskom vijeću, sukladno svim mjerama, novi izgled Festivala i raspored projekcija te će se o tome donijeti odgovarajuća Odluka", navodi se u priopćenju Pula film festivala.

Organizatori Festivala, dodaje se u priopćenju, nadaju se da će epidemiološki uvjeti to dozvoljavati i da će pulska publika ipak uživati u Festivalu i filmovima.

Pročitajte više