STAVITE pregaču jer vam donosimo još jedan sjajan recept u suradnji s vrhunskim hrvatskim chefovima.
Današnji recept pripremio je poznati hrvatski chef Ante Božikov.
Jednostavnu i brzu pripremu tjestenine s tunom i tikvicama pogledajte u videu.
Sastojci:
- 0,4 kg fileta tune
- 0,2 kg tikvica
- 0,03 dcl maslinovog ulja
- temeljac
- 0,1 l bijelog vina
- peršin
- 2 češnja češnjaka
- kapari
- Cherry rajčice
- 0,4 kg Tagliatelle tjestenine
- sol
- papar
Priprema:
1. Na maslinovom ulju kratko prepržite češnjak i peršin. Dodajte tunu izrezanu na kockice i još malo popržite. Sve zalijte temeljcem i bijelim vinom.
2. Kuhajte par minuta i zatim dodajte tikvice, kapare i cherry rajčice.
3. Tagliatelle tjesteninu prethodno skuhajte, pomiješajte sa svim i zajedno kuhajte 3-4 minute.
4. Dodajte još malo maslinovog ulja i začinite po potrebi.
Dobar tek!
Sadržaj donosi Index u suradnji s Plodinama te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.