Ćorić o stanju na tržištu rada: Vodit će se borba za svako radno mjesto

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

TOMISLAV ĆORIĆ, ministar u tehničkoj, ali kako se nagađa, i u budućoj vladi, za RTL Danas govorio je o ciljevima nove vlade. 

Komentirao je odbijanje sudjelovanja članova oporbe na sastanku u Plenkovićevoj organizaciji.

"Žao nam je, ali nismo iznenađeni. Nažalost, najveći dio oporbe još uvijek očito nije svjestan važnosti trenutka u kojem se nalazimo. Taj razgovor je trebao biti razgovor o trenutnoj dosta kompleksnoj ekonomskoj situaciji i onome što nas čeka na jesen. Međutim, očito da u ovom trenutku u oporbi još nemamo sugovornika za takve teme, očito su glave još uvijek vruće, recimo to tako. Nadamo se da će vrijeme koje dolazi donijeti nešto više ozbiljnosti", rekao je Ćorić. 

Izazovna jesen

Kaže kako Hrvatska nije iznimka te da će gospodarske aktivnosti značajno pasti i kod nas. 

"Jesen će tu biti dodatno izazovna zbog činjenice da turistička sezona, kojoj trenutno svjedočimo u dosta smanjenom obimu, najesen završava, dakle - definitivno će se voditi borba za svako radno mjesto. Ta borba je tijekom proljeća bila uspješna, držimo da možemo jednako uspješan posao odraditi i na jesen", uvjeren je Ćorić.

Kaže da umanjenje PDV-a nije opcija. 

"Što se tiče umanjenja PDV-a, u ovom trenutku to nije opcija, barem o tome ne razgovaramo. Ni u ugostiteljstvu i turizmu", rekao je Ćorić te za RTL zaključio kako se nada da će ekonomske okolnosti u jesen na razini cijeloga svijeta biti bolje nego sada. 

Pročitajte više