Škoro: HDZ se očito vidi u suradnji sa SDSS-om koji je osnovao ratni zločinac

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREDSJEDNIK Domovinskog pokreta Miroslav Škoro rekao je u utorak da se nije odazvao na premijerov poziv oporbi na sastanak, ocijenivši ga "neformalnim sastankom bez odgovarajuće forme komunikacije" s obzirom na ozbiljnost situacije, ali da razgovarati "svakako treba".

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) konferenciju za novinare održao je na temu uvođenja eura i aktualne političke situacije.

Upitan o mogućnosti da bude potpredsjednik sabora, Škoro je rekao kako ostavlja medijima da do konstituiranja sabora "još malo kalkuliraju".

"Vidjet ćemo što će odlučiti ljudi koji kreiraju politiku u Hrvatskoj, hoće li biti 3, 4 ili 5 potpredsjednika. Kada nas budu ozbiljno pozvali na razgovor, mi ćemo tome ozbiljno pristupiti", izjavio je Škoro.

Na upit o sudjelovanju SDSS-a u vladi Škoro je rekao kako su iz HDZ-a kazali da će koalirati sa strankama istih svjetonazorskih pogleda na stanje u Hrvatskoj i rješenje različitih problema.

"Očito se oni prepoznaju u suradnji sa SDSS-om, koji je napravio ratni zločinac Goran Hadžić", dodao je.

"Mislim da je to samo nastavak onoga što su radili do sada i ispunjavaju jedno od svojih predizbornih obećanja; kontinuitet vladavine će biti i dalje sa SDSS-om i nešto malo 'žetončića'", ustvrdio je.

Pročitajte više

 

Pročitajte više