KORONAVIRUS U SVIJETU

Amerikanac odbijao nositi masku, tvrdio je da je priča prenapuhana. Umro je od korone

Screenshot: CNN

RICHARD ROSE, 37-godišnji Amerikanac, nedavno je umro od koronavirusa. Njegova je smrt privukla veliku pažnju s obzirom na to da je u svojim objavama na Facebooku izrazio skepticizam u vezi s koronavirusom.

Krajem travnja je na Facebooku rekao da neće kupiti masku.

Sredinom svibnja napisao je kako mu je dosta vijesti o koronavirusu, a nekoliko dana nakon toga objavio je islamofobni mem koji uspoređuje niqab i masku. 

Tijekom lipnja je na Facebooku redovito objavljivao kako obilazi barove i restorane u Ohiju. 

Prvog dana srpnja objavio je kako ima simptome koronavirusa i kako se testirao, a sat vremena nakon objave rekao je da je pozitivan. 

Dan poslije žalio se na simptome i rekao kako gubi dah i dok sjedi, 4. srpnja na stranicama lokalnog pogrebnog poduzeća objavljena je vijest o njegovoj smrti. 

Rose je umro samo nekoliko dana nakon što je saznao da je pozitivan na koronavirus. 

"Grozno je što smo izgubili Ricka, ali je još tragičnije što je zarazio i druge. Ipak, Ricka na društvenim mrežama svi razapinju zbog njegove odluke da ne nosi masku i to nije u redu. Trebali bi biti suosjećajni bez obzira na to slažemo li se s nečijim uvjerenjima ili ne. Netko je preminuo i trebali bi imati suosjećanja", rekao je njegov prijatelj Nick Conley za lokalni medij. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više