Britanka tražila prijatelja da je prati doma. Silovao ju je, zadavio i bacio u jezero

Foto: Facebook, Twitter

TIJELO Keeley Bunker, koja je imala 20 godina, pronašao je u jezeru u parku u Staffordshireu u Velikoj Britaniji njezin ujak nakon opsežne potrage.

Kelley je silovana i zadavljena, a ubojica je njezino tijelo bacio u jezerce, licem dolje i svučenih tajica. Sve se dogodilo u rujnu prošle godine, a sada je počelo suđenje.

Keeley je posljednji put viđena s prijateljem od povjerenja koji ju je trebao otpratiti doma nakon koncerta. Umjesto toga ju je silovao i zadavio te bacio njezino tijelo u jezero, a njezinoj obitelji i policiji je o svemu lagao. 

“Govorio je jednu laž za drugom”

Za ubojstvo i silovanje je optužen Wesley Streete, a optužba tvrdi da je pokušao prikriti Keeleyino tijelo granjem u parku Wigginton. 

Kelley Bunker je nekoliko dana prije ubojstva proslavila rođendan, a tog dana je trebala otići na razgovor za posao, ali se nikada nije pojavila. 

Na njezinom tijelu su pronađeni tragovi davljenja.

Streete je, kao i Keeley Bunker, imao 20 godina, nije imao stalnu adresu, a najboljoj prijateljici žrtve je rekao da će ju sigurno otpratiti doma. 

“Umjesto toga govorio je jednu laž za drugom”, tvrdi tužiteljstvo i dodaje kako je Streete tvrdio da je Keeley bila živa kada su se razišli. 

Što se dogodilo te noći?

Keeley Bunker je 18. rujna 2019. bila na koncertu s prijateljicom, nakon čega su otišle u klub sa Streetejem. Za njega je na sudu rečeno da je bio jako pijan te da je za svako piće koje su cure popile on popio po tri pića te da je pio Red Bull s votkom. 

Keeley Bunker je prijateljica ponudila da prenoći kod nje te da ujutro krene doma, ali je Keeley odbila jer je rekla da je umorna i da želi spavati u svom krevetu. 

“Wes je tu, živi blizu mene, otpratit će me, bit ću dobro”, rekla je.

Tužiteljstvo je potom ispričalo kako je Keeleyina obitelj bila sve zabrinutija kako je dan odmicao.

“Bila je vani noć prije, sa srijede na četvrtak, s dvoje prijatelja. Jedno od njih se pokazalo boljim od drugoga. Drugi prijatelj je optuženik Wesley Streete. Iako je Keeley otišla iz doma prijateljice kako bi krenula kući u ranim jutarnjim satima, nije se vratila putem koji je trebao trajati oko 20 minuta preko centra Tamwortha”, rekao je tužitelj.

Obitelj prijavila nestanak

Obitelj je prijavila nestanak Keeley Bunker u četvrtak u 17:30. Tada je počela potraga. Njezin ujak Jason je pronašao njezino tijelo. Oko 21 sat te noći ugledao je odsjaj narukvice na njezinoj ruci kroz vodu. 

“Počeo je vrištati: 'Ne!' jer je znao da gleda tijelo svoje nećakinje. On je pronašao Keeley”, rekao je tužitelj Hallam. 

Dodao je kako je po stanju odjeće i tijela bilo jasno da je Keeley brutalno silovana i potom ubijena.

“Tajice su joj bile skinute, kao i gaćice, i potom omotane oko njezinih tenisica. Policija je identificirala posljednju osobu koja je Keeley vidjela živu. To je tuženik Wesley Streete”, dodao je tužitelj.

Optuženik lagao obitelji i policiji

Rekao je i kako je Streete rekao Keeleyinoj obitelji kako ju je otpratio do obližnje telefonske govornice. 

“Čak je policiji pokazao rutu kojom su išli prije nego što su se rastali. Sve je bila laž. Nadzorne kamere su pokazale da je sve laž. Analiza njegovog telefona pokazuje da je sve to laž. DNK pokazuje da je laž. Sada i on priznaje da je bila laž”, dodao je tužitelj.

Ispričao je kako je istina ta da ju je Streete silovao i zadavio. 

“Nju, mladu ženu koja mu je vjerovala. Očito je da ovo ubojstvo nije bilo trenutno”, rekao je tužitelj i dodao kako je Keeley umrla jer je gušena stalnim pritiskom koji je trajao najmanje tri minute. 

“Toliko je trebalo da ju ubije. Prvih 10 do 15 sekundi žrtva ne može disati pa pokušava uhvatiti bilo što oko sebe i oko vrata. To ostavlja tragove na vratu ili licu žrtve. Takvi su tragovi bili na tijelu Keeley Bunker”, dodao je tužitelj.

Snimke nadzornih kamera i GPS-a

Na sudu su pokazane i snimke nadzornih kamera na kojima se vidi kako Streete drži ruke na donjem dijelu Keeleyinog lica a potom i kako drži ruke na njezinom vratu.

“Optuženi je rekao da su se rastali kod govornice. Stručna analiza njegovog telefona i GPS-a kaže da to nije tako.  U 4:18 GPS ga pozicionira kod parka. On potom ostaje u tom području do 4:52. Tamo je oko pola sata. Količina koraka na mobitelu se u to vrijeme smanjuje. Nema aktivnosti GPS-a u sjevernom dijelu parka u to vrijeme”, rekao je tužitelj.

“Kamere i GPS pokazuju da su Keeley i Streete bili skupa u 4:13 tog jutra. Ona se kretala doma, a on je bio iza nje. Nosila je ruksak s odjećom za koncert. Taj ruksak je pronađen s njom nedaleko od mjesta na kojemu ju je snimila nadzorna kamera. Njegov telefon je bio preko sat vremena na mjestu gdje je pronađeno njeno tijelo. Stoga sugeriramo da je Keeley Bunker bila mrtva oko 4:58 najkasnije. Namjerno je premjestio njezino tijelo i sakrivao ga oko pola sata”, rekli su iz tužiteljstva.

Bunker nije jedina koju je silovao

Tužiteljstvo dodaje i kako Keeley Bunker nije jedina koju je Streete silovao te da je policija otkrila duge žene koje ga optužuju za seksualni napad.

Optužen je po još dvije točke za silovanje, tri za seksualni napad te po jednoj za seksualnu aktivnost s djetetom. 

Suđenje bi trebalo trajati tri tjedna.

Pročitajte više