DERBI

Tko je mladi junak Hajduka koji je srušio Dinamo? Nema još ni pravi ugovor

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

MARIO ČUIĆ junak je Hajduka koji je u gostima pobijedio Dinamo Zagreb na Maksimiru rezultatom 3:2 u 34. kolu HNL-a.

Ovaj 19-godišnji veznjak postigao je dva gola za Splićane, a debitantski nastup za Hajduk zabilježio je prije samo mjesec dana, preciznije 11. lipnja kada je bio starter u pobjedi protiv Istre 1:0.  

Debitirao prije mjesec dana

Već u debiju ostavio je trag. Spasio je svoju momčad kada je u 28. minuti s gol-linije očistio udarac protivnika.

Golovi u derbiju su njegovi prvi golovi za seniorsku momčad Hajduka. Debitantski pogodak zakucao je vrataru Dinama Dominiku Livakoviću u suprotni kut s 12-13 metara, a pred kraj susreta pogodio je i glavom, nakon što mu je Caktaš prenio loptu na drugu vratnicu. Teško da je 19-godišnjak mogao smisliti bolji scenarij za najveći derbi. 

>>> Pogledajte golčinu kojom je Čuić vratio Hajduk u igru 

Čuić je u Hajduku već pet godina, a rođen je u Brišniku kod Tomislavgrada, gdje je i počeo svoju nogometnu karijeru. Njegova dva mlađa brata nastupaju za HNK Tomislav, a njegov treći brat također nosi dres Hajduka. Uz tri mlađa brata, Mario ima i sestru, koja je također talentirana za sport.

Otac sudio u Premijer ligi, jedan brat u Hajduku, dvojica u Tomislavu

Njegov otac Tomislav dugo godina bio je sudac u Premijer ligi, tako da je lako zaključiti kako Hajdukov junak dolazi iz sportske obitelji.

Mario je kao dječak prije devet godina dodavao lopte igračima tijekom prijateljskog okršaja Hajduka i HNK Tomislava. Već tada je pokazivao veliku ljubav prema splitskom klubu.

Do lipnja je nastupao samo za juniore i Hajdukovu drugu momčad, a svojim igrama u omladinskom pogonu stigao je i do reprezentacije Hrvatske. Igrao je za selekcije U-17 i U-19, za koje je kombinirano odigrao 16 utakmica i postigao dva gola.

Stipendijski ugovor u Hajduku

Tudor mu je odlučio dati priliku nakon nastavka sezone. Utakmica protiv Dinama bila je njegova šesta za prvu momčad.

S Hajdukom ima stipendijski ugovor koji istječe 2024. godine. Nakon predstave protiv Dinama u klubu će vjerojatno razmisliti o novom ugovoru.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više