Navijači

Pogledajte Torcidu nakon više od 20 godina na zapadu Maksimira

Foto: Index.hr

TORCIDA je nakon više od 20 godina navijala sa zapadne tribine Maksimira u derbiju Dinama i Hajduka koji je okončan pobjedom Hajduka rezultatom 3:2 u okviru 34. kola HNL-a.

Maksimir je zbog ruševnog stanja nakon potresa u Zagrebu te zbog pandemije koronavirusa za ovu priliku bio bitno smanjenog kapaciteta.

Stoga, gledali smo ono što nismo vidjeli više od 20 godina: pripadnike Torcide kako ulaze na zapadnu tribinu Maksimira, na kojoj su posljednji put bili u drugoj polovici devedesetih, kada se Maksimir širio i obnavljao.

Za najveći hrvatski derbi u prodaju je pušteno samo 5970 ulaznica. Zapad dolje - 1656 od kojih je 300 namijenjeno navijačima Hajduka, zapad gore - 967, sjever dolje 1633 te sjever gore 1488 ulaznica.

Torcida je od početka utakmice davala golemu podršku Hajduku i maksimalno je iskoristila tišinu Dinamovih navijača koji su na početku susreta bojkotirali Dinamovog trenera Zorana Mamića.

Navijači Hajduka su zbog lošeg stanja na stadionu bili nikad malobrojniji na najvažnijem gostovanju, a bili su smješteni u posebno osiguranom sektoru 10 na tribini zapad dolje, odvojeni od domaćih navijača. Dva sektora pored njih bila su prazna, kao i dva sektora na tribini iznad tog sektora. 

Torcida inače već dulje od 20 godina na Maksimiru navija s južne tribine. Međutim, ionako narušena statika Dinamovog stadiona doživjela je novi veliki udarac jakim potresom koji je pogodio Zagreb u ožujku. Tako je do daljnjeg na Maksimiru zatvorena istočna tribina, a za južnu je potrebno izvršiti dodatna vještačenja.

Zato je Torcida bila na "gospodskom" zapadu i to na njegovom krajnjem dijelu, prema južnoj tribini. Policija i tampon zona razdvajali su Torcidu od ostatka stadiona.

Zanimljivo, navijači Hajduka na ovoj utakmici bili su smješteni odmah ispod svečanih loža Maksimira.

Pročitajte više